Simona Halep, mesaj după decizia TAS: “Triumf dulce-amărui al adevărului, extrem de satisfăcător”

Simona Halep
Sursa foto: Simona Halep

Simona Halep notează, într-un mesaj postat în social media, că decizia TAS de reducere a suspendării sale reprezintă un triumf “dulce-amărui” al adevărului, venit târziu, dar “extrem de satisfăcător”. Ea a menţionat, pe Instagram, că este nerăbdătoare să revină în circuitul WTA cu “un spirit revigorat”.

“Ziua de astăzi marchează un moment crucial, deoarece tribunalul a dat verdictul, confirmându-mi punctul de vedere şi aducând claritate la acest capitol:

(1) Printr-o decizie unanimă, tribunalul m-a exonerat de orice vină în ceea ce priveşte acuzaţiile de dopaj sangvin.

(2) De asemenea, s-a stabilit în unanimitate că incidentul nefericit al testului pozitiv cu roxadustat a provenit din contaminarea involuntară cu suplimente, ceea ce a dus la o sancţiune redusă de nouă luni.

(3) În plus, tribunalul a dispus ca ITIA să mă despăgubească cu 20.000 CHF”, explică fostul lider WTA.

Halep menţionează că pe durata “aventurii dificile” pe care a trăit-o a rămas echilibrată, avnd convingerea “de nezdruncinat de a fi o sportivă curată”.

“În mijlocul acestei aventuri dificile, m-a ghidat credinţa mea nezdruncinată în integritatea adevărului şi în principiile justiţiei. În ciuda faptului că m-am confruntat cu acuzaţii descurajatoare şi cu o opoziţie redutabilă, spiritul meu a rămas în echilibru, ancorat în convingerea mea de nezdruncinat de a fi o sportivă curată. Acest calvar a fost o dovadă a rezistenţei mele, iar triumful adevărului este dulce-amărui, întârziat, dar extrem de satisfăcător”.

Simona Halep le-a mulţumit tuturor celor care au susţinut-o.

“Îmi exprim recunoştinţa sinceră faţă de echipa mea juridică, a cărei încredere fermă şi dedicare excepţională au fost esenţiale pentru a trece prin aceste vremuri tulburi. În egală măsură, sponsorii mei, fanii mei loiali şi unii competitori demni de laudă au fost pilonii mei de putere, oferindu-mi un sprijin şi o solidaritate de nezdruncinat.

Sprijinul copleşitor din partea atâtor români mi-a întărit, de asemenea, determinarea, permiţându-mi să susţin această cauză până la o finalizare corectă şi onorabilă”, a notat sportiva.

“Privind înainte, sunt nerăbdătoare să întorc această pagină şi să revin în circuit cu o energie reînnoită şi un spirit revigorat.

Cu afecţiune şi recunoştinţă,

Simona”, şi-a încheiat Halep mesajul din social media.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: