Simona Halep urcă în clasamentul WTA deși nu a mai jucat de aproape un an

Simona Halep
Sursa foto: Simona Halep / Facebook

După ce s-a aflat în cădere liberă în clasamentul mondial în ultimele 10 luni, din cauza suspendării pentru dopaj, minunea s-a produs pentru Simona Halep. Cea mai bună jucătoare de tenis a României urcă un loc în noul clasament WTA care va fi dat publicității luni! Simona Halep va ocupa poziția 54 WTA, după ce s-a clasat pe 55 WTA în această săptămână, notează prosport.ro.

Halep nu a mai jucat niciun meci în ultimele 10 luni, după ce Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a acuzat-o de dopaj. Din acest motiv, Halep, care se afla pe locul 7 mondial în ziua de coșmar în care a fost depistată pozitiv la US Open 2022, a părăsit elita tenisului feminin.

După multă vreme, clasamentul WTA aduce un mic motiv de bucurie pentru Simona Halep! Constănțeanca nu mai coboară de această dată, ba chiar urcă un loc, până pe 54 WTA.

Urcarea a fost posibilă întrucât Simona Halep nu a avut niciun punct de apărat în această săptămână. Ea nu a disputat niciun turneu anul trecut pe vremea aceasta, astfel că nu a mai pierdut puncte, spre deosebire de alte sportive.

Singura șansă a Simonei Halep de a evita ștergerea din clasament

În ciuda veștii care îi bucură pe fani, viitorul Simonei în ierarhia mondială se anunță sumbru. Halep are 1.000 de puncte în visterie și va pierde 900 dintre ele în condițiile în care nu s-a putut înscrie la Openul Canadei (4-13 august), acolo unde este campioană en-titre.

Singurul scenariu în care Simona Halep poate evita ștergerea din clasamentul WTA este să joace la US Open și să acumuleze puncte prețioase la Grand Slam-ul de la New York.

Organizatorii de la US Open i-au dat termen lui Halep să scape de suspendare până pe 22 august, pentru a primi drept de joc la Grand Slam-ul desfășurat la New York.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL