Skip to content
Sănătate

Simona Pârvu (INSP): În ultima săptămână, se observă o uşoară încetinire a creşterii numărului de cazuri de COVID-19

Inquam Photos/Dan-George Porcuțan

Medicul Simona Pârvu, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că în ultima săptămână se observă o uşoară încetinire a creşterii numărului de infecţii cu noul coronavirus, însă tendinţa este în continuare de sporire a cazurilor.

În ultima săptămână se observă o uşoară încetinire a creşterii numărului de cazuri. Asta nu înseamnă că suntem în descreştere. Tendinţa este în continuare de creştere.

Situaţia epidemiologică este una fără precedent şi este una gravă cum nu a mai fost până acum de la începutul pandemiei, dar încetinirea vitezei creşterii numărului de cazuri se poate pune pe seama faptului că populaţia a înţeles să răspundă şi să aplice poate mai riguros regulile impuse şi măsurile impuse până acum. Am observat o creştere a adresabilităţii populaţiei pentru vaccinare cu prima doză„, a spus Pârvu.

 

Potrivit Agerpres, ea a afirmat că INSP a propus măsura carantinării pentru Bucureşti, ţinând cont de situaţia epidemiologică şi de faptul că măsurile stabilite nu au fost suficient de eficiente.

De la propunere până la adoptarea unei decizii sunt o serie de paşi care trebuie urmaţi şi care sunt foarte clar reglementaţi. Scopul propunerii a fost de a supune în cadrul discuţiei Grupului tehnico-ştiinţific şi de a înainta decidenţilor o serie de propuneri care să fie analizate şi să stea la baza deciziilor ulterioare„, a explicat medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *