Simonis (PSD): Îmi e foarte greu să înțeleg argumentele care stau la baza unei eventuale moțiuni de cenzură

Alfred Simonis
Sursă foto: Facebook / Alfred Simonis

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Alfred Simonis, a declarat marți că îi este foarte greu să înțeleagă argumentele care stau la baza unei eventuale moțiuni de cenzură din partea Opoziției. „E normal ca cineva care câștigă 30.000 de lei, de exemplu, să ia voucher de vacanță pe an de 1.500 de lei?”, a spus Simonis, precizând că prin asumarea răspunderii se elimină, de exemplu, cei 300 de lei indemnizație de hrană pe lună la cei care au peste 8.000 de lei net, lunar.

Alfred Simonis a declarat în emisiunea „Proiect de țară: România”, de la Prima News că majoritatea parlamentară este una stabilă și nu se tem de o moțiune de cenzură.

„Îmi e foarte greu să înțeleg argumentele care stau la baza unei eventuale moțiuni de cenzură din partea Opoziției fiindcă această angajare a răspunderii guvernului înseamnă reformarea statului român, înseamnă disponibilizări, mă rog, desființări de locuri de muncă. Odată ce se desființează posturile care astăzi nu sunt ocupate, în jur de 200.000 de posturi în aparatul bugetar, vor pica o grămadă de posturi de directori, șefi de birouri și șefi de serviciu”, a spus Alfred Simonis.

Președintele interimar al Camerei Deputaților a precizat că nu înțelege de ce se face atâta scandal pe o reformă, „dacă tot spunem de ani de zile că aparatul bugetar e gras și prea bine plătit”.

„Acum, când încercăm să îl subțiem, Opoziția, cei care clamau, astăzi nu mai sunt de acord. Ce Dumnezeu să contești la decizia Guvernului de a nu mai acorda vouchere de vacanță la cei care câștigă 8.000 de lei net în mână, 1.500 de lei voucherul. Sau ce să contești la decizia de eliminare a celor 300 de lei indemnizație de hrană pe lună la cei care au peste 8.000 de lei în mână pe lună. Înțeleg și patronatele și industria hotelieră dar e normal ca cineva care câștigă 30.000 de lei, de exemplu, să ia voucher de vacanță pe an de 1.500 de lei?”, a arătat Simonis, potrivit news.ro.

Deputatul PSD a precizat că „nu suntem în pericol să pierdem bani europeni, iar discuțiile nu sunt neapărat despre bani europeni ci de chestiuni de bun simț”.

„De ce să existe la stat salarii de zeci de mii de lei, de ce trebuie membrii CA să fie câte 15, de ce trebuie să aibă zeci de mii de lei pe lună pentru că merg la o ședință pe lună. Sunt chestiuni de bun simț. Nu înțeleg care este problema Opoziției. Nu stau în picioare argumentele”, a mai spus social-democratul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL