Simonis: Sportivii de la Olimpiadă primesc 2,4 milioane de euro, toţi premianţii, toţi medialiaţii

Sursă foto: Alfred Simonis

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Alfred Simonis, a criticat, miercuri, anunţata carte a lui Nicolae Ciucă, despre care a afirmat că a costat aproximativ dublu faţă de sumele pe care le primesc sportivii medaliaţi la Olimpiadă. Simonis a susţinut că titlul cărţii ”Un ostaş în slujba ţării” este un pleonasm. Totuşi, Simonis, care a fost ales preşedinte al CJ Timiş, a precizat că la nivel judeţean îşi doreşte o colaborare cu PNL, deşi unii lideri ai acestui partid îl critică pe Marcel Ciolacu, liderul PSD.

”La CJ Timiş ne dorim o colaborare cu partenerii de la PNL. Am avut o colaborare extraordinară cu marea majoritate a liderilor PNL din Timiş. Am avut o colaborare, surprinzător, excelentă cu Vasile Blaga, preşedintele PNL Timiş. Trebuie să recunoaştem că au existat şi primari PNL care au făcut campanie altui sau altor candidaţi. Ei acum mă sună, eu încă mă gândesc dacă să le răspund la telefon. În acelaşi timp, au existat şi lideri politici ai PNL care au făcut campanie unor contracandidaţi şi care ne-au atacat în permanenţă. Ştiţi că nu am reacţionat niciodată la atacuri dinspre PNL”, a declarat Alfred Simonis, miercuri, la Conferinţa Judeţeană a PSD Timiş.

Simonis a spus că a văzut mai multe atacuri ale unor lideri ai PNL Timiş la adresa social-democraţilor.
”Acum am văzut atacuri dinspre PNL Timiş la adresa premierului şi a PSD naţional. E un soi de ipocrizie pe care o înţeleg cu greu. Vă spuneam că nu am răspuns la atacuri politice până acum şi încă sunt, şi eram şi la vremea aceea, preşedintele Camerei Deputaţilor, deci aveam tribuna necesară pentru a emite păreri. Şi slavă Domnului că au făcut şi multe greşeli partenerii noştri şi aş fi putut să comentez. Să ştiţi că am şi eu limitele mele până la care mă pot abţine. Am văzut că rectorul UVT şi liderul politic al PNL Timiş – bun, e rector cu numele pentru că cei care aveţi contact cu universitatea ştiţi că Mădălin Bunoiu e adevăratul rector al UVT, el se ocupă de universitate, dar domnul rector probabil că îşi doreşte să dea bine în faţa şefului de partid. Eu am nişte recomandări, că sfaturi nu îmi permit să îi dau. Dacă tot vrea să se dea bine pe lângă liderul de partid ar trebui să îl ajute la scrierea cărţii pierdute”, a declarat Simonis.
Liderul social-democrat s-a referit şi la cartea lui Nicolae Ciucă, ”Un ostaş în slujba ţării”, care este aşteptată să fie publicată.
”Ştiţi că e o carte anunţată pe toate panourile în România care nu mai apare. Dacă doreşte să facă o comisie la UVT şi să îl sprijine să scrie cartea aia poate să o facă şi să se apropie de domnul Ciucă. Poate să verifice, de exemplu, dacă e vreun paragraf împrumutat în acea carte, ştiţi că se practică, sau ar trebui să îi împrumute scriitorului softul antiplagiat pentru că şi asta se practică şi tot e păţit şi domnul Ciucă cu treaba asta. Să ştiţi că sportivii de la Olimpiadă primesc 2,4 milioane de euro, toţi premianţii, toţi medialiaţii. Cartea domnului Ciucă, promovarea ei, va costa până la final 4 milioane de euro din bani publici, din subvenţia de la partidele politice. Şi cu toţi ăştia 4 milioane tot nu au găsit un titlu fericit. Un ostaş în slujba ţării e un soi de pleonasm sau o tautologie pentru că ostaşii sunt în slujba ţării prin definiţie. Totuşi, mă opresc aici pentru că nu vreau să nasc o nouă polemică. Vreau să trag un avertisment că putem şi noi să atacăm, avem verbul şi cuvintele la noi, şi avem şi vocea necesară să o facem dacă avem nevoie şi sprijinul oamenilor care ne-au votat pe 9 iunie”, a spus Simonis.
Totuşi, Alfred Simonis a susţinut că îşi doreşte o colaborare cu colegii de la PNL.
”Cu toate atacurile, ne dorim în continuare o colaborare în folosul acestui judeţ cu cei de la PNL şi pentru că nu suntem nici Rareş Bogdan, nici Ciucă să ne răzgândim, suntem oameni de cuvânt şi oameni de onoare, ne ţinem cuvântul şi vrem o majoritate împreună cu PNL. În acest sens, am transmis un draft de protocol partenerilor pe care aşteptăm să îl semneze, dacă vor, evident, şi să lăsăm disputele politice, să ne ocupăm de guvernarea locală şi naţională”, a precizat Simonis.
La Conferinţa Judeţeană a PSD Timiş a fost votată o moţiune prin care membrii PSD Timiş susţin candidatura lui Marcel Ciolacu pentru funcţia de preşedinte al PSD la Congresul din 24 august şi susţinerea lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD.
Din judeţul Timiş, 57 de delegaţi vor participa la acest Congres.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: