Skip to content
Politică

Simulare Bacalaureat 2016. Elevii susțin miercuri proba la matematică sau istorie

Elevii de clasa a XII-a şi a XI susţin astăzi proba scrisă materia specifică profilului, respectiv la Matematică  sau Istorie din cadrul simulării pentru Bacalaureat 2016. Simularea începe la ora 9.00, iar subiectele vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației, în jurul orei 15.00. Notele obţinute nu se trec în catalog.

Dacă totuși elevul doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune, potrivit realitatea.net.

Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ liceal în care elevii susţin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă).

Timp de trei ore elevii vor trebui să rezolve subiectele la Matematică, care sunt asemănătoare celor de la examenul din vară.

Conform calendarului Ministerului Educaţiei de desfăşurare a acestei simulări, luni, 7 martie, este prevăzută proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, 8 martie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale), iar miercuri, 9 martie, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie). Joi, 10 martie, exclusiv pentru elevii clasei a XII-a, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

 

Pe data de 18 martie 2016 vor fi afişate rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *