Skip to content
Societate

Sindicaliştii de la STB îi dau în judecată pe Nicușor Dan și pe directorul Adrian Criț. Acuzația: ”declarații mincinoase”

Inquam Photos / George Călin

Sindicatul STB a luat decizia să îi acţioneze în judecată atât pe primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, cât şi pe directorul general STB, Adrian Criţ.

Conform unui comunicat de presă al sindicatului, motivul invocat constă în faptul că „vehiculează fel de fel de cifre drept prejudiciu, cu scopul vădit de a pune opinia publică şi cetăţenii împotriva salariaţilor STB„.

Unul dintr motive îl constituie declaraţiile directorului general, Adrian Criţ: „Furturile de combustibil sunt la ordinea zilei, avem plângeri penale efectuate. Pe de altă parte, piesele şi componentele comandate dispar din punctele de lucru„.

Sindicaliştii reclamă astfel că se sugerează opiniei publice că „supraconsumul” este similar cu „furtul”, iar salariaţii sunt hoţi de combustibil şi piese de schimb, descoperind la autobaze un supraconsum de 220 de tone motorină.

Totodată, sindicalişti STB spus că primarul general Nicuşor Dan s-a antepronunţat în ce priveşte cercetările disciplinare declarând: „O să vedem inclusiv oameni cărora li se va desface contractul de muncă„, iar directorul general a afirmat: „Cu siguranţă o să fie angajaţi concediaţi, după analiza din comisiile de cercetare disciplinară„.

Faptul că directorul general a ‘forţat’ salariaţi să participe în comisiile de cercetare disciplinară, dându-le dispoziţie clară că dacă nu vor propune concedierea celor care au refuzat să iasă în traseu, chiar ei, cei din comisii, vor fi cercetaţi disciplinar. Faptul că atât primarul general, cât şi directorul general vehiculează fel de fel de cifre drept prejudiciu cu scopul vădit de a pune opinia publică şi cetăţenii împotriva salariaţilor STB SA„.

Toate aceste declaraţii mincinoase la adresa sindicatului şi a persoanelor din conducerea acestuia ne-au determinat să luăm atitudine şi vom face, la rândul nostru, plângeri penale celor care au făcut aceste declaraţii. În vederea reprezentării şi asigurarea suportului juridic tuturor celor care vor fi cercetaţi, Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti (STB) a semnat un contract de asistenţă juridică cu Societatea Civilă de Avocaţi Cuculis şi Asociaţii„, se mai arată în comunicat.

Angajaţii STB au declanşat o grevă în data de 20 ianuarie care a durat 5 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *