Sindicaliştii din mai multe instituţii continuă protestele

protest_sindicat
Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Sindicaliştii din mai multe instituţii care ţin de Ministerul Muncii, dar şi alte sindicate din Administraţie au decis să protesteze, joi, în mai multe judeţe. De asemenea, un protest are loc în Ministerul Sănătăţii.

Angajaţii din cadrul Instituţiei Prefectului Buzău, care sunt membri de sindicat, au întrerupt, joi, activitatea, cerând salarii mai mari.

Protestul se desfăşoară între orele 10.00 şi 12.00, angajaţii coborând în holul instituţiei cu pancarte în care îşi exprimă nemulţumirile.

„Instituţia Prefectului-Cenuşăreasa administraţiei publice”, ” De ce? Pentru că Guvernul a uitat de noi”, „Aplicaţi echitabil prevederile legii salarizării”, „Redaţi demnitatea angajaţilor din Instituţia Prefectului” sunt doar câteva dintre mesajele funcţionarilor.

Activitatea în Institutia Prefectului Buzau este totuşi asigurată.

Salariaţii din prefecturi solicită de urgenţă adoptarea proiectului de modificare a Codului Administrativ şi a legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în aşa fel încât lefurile lor să fie încadrate pe grilă de administraţie de stat, la fel ca în aproape toate serviciile publice deconcentrate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL