Skip to content
Sănătate

Sindicaliştii din Sănătate cer modificarea regulilor privind echipamentul de protecţie: Se pune în pericol capacitatea sistemului de a asigura serviciile medicale

Inquam Photos / George Calin

Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” cere modificarea regulilor privind echipamentul de protecţie al salariaţilor din Sănătate, apreciind că se impune acest lucru, având în vedere numărul tot mai mare de salariaţi infectaţi cu coronavirus.

Sindicaliştii cred că se pune în pericol capacitatea sistemului de a asigura serviciile medicale necesare, mai ales că tot mai mulţi români despre care nu se suspectează că ar avea coronavirus, sunt depistaţi pozitivi.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” solicită public Ministerului Sănătăţii şi întregului Guvernul completarea şi corectarea de urgenţă a Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei COVID 19 (înregistrat la MS cu nr.  3656/18.03.2020), secţiunea Utilizarea raţională a echipamentului individual de protecţie.

Atragem atenţia asupra faptului că numărul tot mai mare de salariaţi din sănătate infectaţi dovedeşte erorile existente în procedură, situaţia punând în pericol capacitatea sistemului sanitar de a asigura serviciile medicale necesare în următoarea perioadă. În spitale apar din ce în ce mai mulţi pacienţi care nu sunt identificaţi iniţial ca fiind purtători COVID 19, fiecare dintre aceştia contaminând un număr foarte mare de salariaţi, pe fondul absenţei unui minim echipament de protecţie individuală”, au transmis sindicaliştii, scrie News.ro.

Potrivit acestora, Spitalul Judeţean Suceava, Spitalul Universitar Bucureşti, Spitalului Judeţean Covasna etc. constituie tot atâtea dovezi ale situaţiei în care salariaţi care au tratat pacienţi ce s-au dovedit ulterior că erau contaminaţi COVID 19 nu au purtat un minim echipament de protecţie, deoarece acesta nu este prevăzut de procedura MS.

Solicităm totodată ministrului Sănătăţii să publice evidenţa zilnică a numărului salariaţilor din sănătate infectaţi împreună cu descrierea situaţiei care a generat problema, pentru a putea corecta în mod corespunzător procedurile de lucru”, au mai transmis sindicaliştii.

În România au fost confirmate 433 de cazuri de infectare cu coronavirus, inclusivla medici şi personal medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *