Sindicaliştii Federaţiei Sănătatea, ”profund dezamăgiţi şi lezaţi grav în drepturile lor”

foto: captura video
foto: captura video

Sindicaliştii Federaţiei Sănătatea anunţă, marţi, că sunt ”profund dezamăgiţi şi lezaţi grav în drepturile lor” de noua lege a pensiilor, întrucât amendamentele justificate ale salariaţilor nu au fost luate în seamă, fiind respinse în Camera Deputaţilor. De asemenea, sindicaliştii acuză ”simularea consultării publice”.

”Salariaţii din domeniul sanitar afiliaţi Federaţiei Sănătatea din România şi nu numai, se arată profund dezamăgiţi şi lezaţi grav în drepturile lor atât prezente dar mai ales viitoare, având în vedere noua formă a legii a pensiilor, aceasta reprezentând o nouă palmă zdravănă dată mişeleşte salariaţilor din Sănătate”, anunţă, marţi, Federaţia Sănătatea, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, amendamentele solicitate de către organizaţiile sindicale, chiar dacă au fost temeinic justificate, nu au fost luate în seamă şi au fost respinse in corpore la vot în comisii la Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional pentru legea pensiilor, fără o prea mare dezbatere.

”Lupta noastră se anunţă şi în viitor extrem de grea în contextul viitoarei legi a salarizării, care deşi a fost negociată sectorial la nivelul de ministerelor de linie, dezbaterea în Parlament a formei noii legi a salarizării, este amânată nejustificat şi forma acesteia, chiar şi într-o formă de lucru, nu este accesibilă, au mai transmis sindicaliştii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: