Skip to content
Politică

Sindicaliștii TVR, solicitare de ultimă oră către premierul Ponta

Principalul sindicat din TVR face o solicitare către premierul României, Victor Ponta.

În acest context, sindicaliștii TVR îi cer prim-ministrului să indexeze taxa TV, până la 4,5 lei, astfel încât Televiziunea Română să poată achiziţiona drepturile de difuzare ale Campionatului European de fotbal din 2016, potrivit b1.ro.

Într-o scrisoare adresată miercuri lui Victor Ponta, Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din Televiziunea Română, îl roagă pe premier să ajute Societatea Română de Televiziune.

„Domnule Prim Ministru, vreau să vă rog ca să luaţi în calcul că în acest moment există, teoretic şi practic, o singură forţă capabilă să ajute TVR să îşi îndeplinească misiunea de serviciul public. Şi această forţă este Guvernul României. Practic, vă rog să luaţi foarte serios în calcul că, din taxa TV de 4 lei, 50 de bani, adică 12%, se duc direct în buzunarele celor care o colectează, că din restul banilor alte 5 procente se duc lunar pe costul utilităţilor şi aproape 1 milion de euro este virat în fiecare lună la bugetul de stat pentru CAS, impozite etc.”, a scris Dragoş Bocanaciu în acest document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *