Skip to content
Economie Politică

Sindicalistul Matei Brătianu, audiat la DNA într-un dosar privind Poșta Română

Liderul sindical Matei Brătianu apare într-un dosar al DNA privind Compania Naţională Poşta Română şi serviciile de poştă hibridă, în care mai figurează un fost director din Poşta Română, precum şi mai multe firme, conform unor surse judiciare. Una dintre aceste firme este implicată şi într-un alt dosar în care deja au fost trimişi în judecată un fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi doi foşti directori în CN Poşta Română.

Conform surselor citate, dosarul vizează sume de bani totalizând aproximativ 1,5 milioane de lei primite prin firme intermediare şi ca urmare a simulării unor contracte comerciale, de către un fost director în Poşta Română, în contextul asocierii în participaţiune a companiei cu firma Terradox Solutions pentru serviciul de poştă hibridă, un serviciu complex, ce combină serviciul nonpoştal de pregătire cu serviciul poştal de trimitere a corespondenţei comerciale, scrie news.ro.

Terradox Solutions se ocupă, conform propriului site, de procesarea automată a datelor, documentelor şi corespondenţei, comunicare personalizată, conversie electronică a documentelor fizice şi arhivare electronică.

Procurorii DNA consideră că faptele lui Brătianu, care l-ar fi susţinut pe respectivul director în ceea ce priveşte solicitarea de bani pentru sindicat, pentru a susţine proiectul poştei hibride şi pentru a urgenta plata deconturilor asocierii, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de complicitate la luare de mită, afirmă surse judiciare.

Aceeaşi firmă apare într-un dosar în care fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor Constantin Fecioru şi doi directori din cadrul Poştei Române au fost trimişi în judecată în iunie 2015 pentru constituirea unei grupări care, conform DNA, a pus în aplicare un mecanism prin care CNPR distribuia trimiteri poştale, fără ca, pentru o parte din corespondenţa prezentată de această societate comercială, să încaseze preţul serviciului prestat în sistemul de poştă hibridă. Prejudiciul provocat astfel Poştei Române a fost de 1.128.288 lei, sumă căreia i se adăugau penalitaţi de 38.283 de lei.
De asemenea, la solicitarea unuia dintre directorii vizaţi în acelaşi dosar, firma a fost implicată, în decembrie 2011, în distribuirea a 14.280 de felicitări de Crăciun în numele ministrului Comunicaţiilor de la acel moment, Valerian Vreme, către alegătorii din judeţul Bacău.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *