Skip to content
Politică

Sindicatele amenință din nou cu proteste în fața Guvernului

B1.ro

Sindicatele din industria de apărare din cadrul CNS Cartel ALFA și BNS vor organiza două proteste la Guvern, marți și miercuri.

Astfel, sindicaliștii vor merge în fața Guvernului pe 15 și pe 16 mai, între orele 11 și 13, informează Realitatea.net.

Protestele sunt organizate deoarece Guvernul nu și-ar fi respectat angajamentul privind situația Industriei pentru Apărare. Concret, salariații din această industrie susțin că nu a fost realizată o planificare a minimului de investiții care să ajute societățile românești să dezvolte relații comerciale pentru a putea intra în competiția de pe piața mondială.

,,Alternativ, aceste societăți comerciale să fie transformate în agenții naționale, așa cum prevede Uniunea Europeană, astfel încât ele să nu funcționeze după principiile concurenței în materie pe piața liberă, ci după o strategie națională în domeniu.

Modificarea legii offset-ului, pentru impunerea obligativității ca un procent din contractele de achiziție de tehnică militară să fie investite în economia Românească, astfel încât să se asigure ca din totalul de 2% din PIB o parte să rămână în ţară şi să ajute la dezvoltarea industriei de profil autohtone.

In contextul în care guvernul actual, partidele politice care îl susțin, cât şi cel anterior susţin că sectorul de apărare reprezintă o prioritate, cerem ca acest lucru să se concretizeze în respectarea angajamentelor și rezolvarea de urgență a problemelor semnalate”, susțin sindicaliștii într-un comunicat citat de Realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *