Skip to content
Politică

Sindicatele din Apărare pun presiune pe Guvern: cer declararea industriei de apărare ca domeniu strategic al economiei naţionale

reporterntv.ro

Pentru că acordul semnat cu Guvernul Dăncilă, ce-i drept pe final de mandat, nu este luat în seamă de noii guvernanţi, sindicatele din industria de apărare se pregătesc să o ia de la zero şi să înceapă din nou negocierile cu Guvernul Orban, pentru declararea industriei de apărare ca domeniu strategic al economiei naţionale, scrie jurnaldedambovita.ro.

„Trebuie să începem s-o luăm de la capăt, cum am făcut cu Guvernul Dăncilă, va trebui să facem acum, la fel, cu Guvernul Orban. O luăm de la zero, nu avem ce face, oamenii noştri aşteaptă să le apărăm locurile de muncă, să le apărăm salariul, să le câştigăm drepturile şi atunci nu trebuie să avem pauză, nu trebuie să avem răgaz.

La convocarea pe care am făcut-o colegilor, liderilor din alianţă, au fost lideri care mi-au spus «bine, noi începem demersurile, începem bătălia asta pentru a rezolva problemele industriei de apărare, dar oare vom ajunge la finalul lucrurilor pentru că ne e frică să nu se schimbe guvernul».

Le-am spus că datoria noastră este, indiferent de câte ori trebuie, s-o luăm de la capăt, cândva o să ajungem la bun sfârşit… Ce sunt eu intrigat foarte rău este că văd în continuare achiziţii sau propuneri de achiziţii fără offset, am văzut şi recent… o întâlnire la nivelul Ministerului Apărării Naţionale.

Mergem în continuare cu achiziţii Guvern la Guvern ceea ce exclude, elimină în totalitate offset-ul, compensarea în produse româneşti. Dacă guvernanţii actuali, ca şi cei trecuţi, nu înţeleg că niciun şurub de tehnică militară nu trebuie luat fără offset, fără compensare în produse româneşti, omorâm industria românească şi nu numai industria de apărare, omorâm şi restul industriei, economia.

Este imperios necesar ca România să se folosească de legea offset-ului, este imperios necesar ca orice ban care pleacă în SUA să se întoarcă înapoi în proporţie de 85%-120%. Dacă nu se face acest lucru înseamnă că ceea ce se vehiculează, că sunt oameni în România care vând ţara bucată cu bucată, asta se întâmplă şi este foarte grav lucrul acesta”, a semnalat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare, Constantin Bucuroiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *