Sindicatele din peniteciare se opun eliminării voucherelor de vacanță

Penitenciare
Sursa foto: Facebook / Penitenciare

Reprezentanții angajaților din penitenciare nu sunt de acord cu eliminarea voucherelor de vacanță, măsură propusă de către PNL. Propunerea lui Nicolae Ciucă ar reduce nivelul de satisfacţie şi de loialitate al angajaților faţă de locul de muncă, consideră reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

„Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) se împotrivește propunerii președintelui PNL, Nicolae Ciucă, de a elimina voucherele de vacanță pentru bugetarii cu venituri lunare mai mari de 10.000 de lei brut. Sindicatele din penitenciare acuză că măsura propusă de ”bugetarul de lux”, care cumulează salariul cu pensia, este vădit discriminatorie și neconstituțională”, se arată în comunicatul de presă al instituției.

FSANP susține că introducerea voucherelor de vacanță s-a dovedit a fi o soluție benefică industriei turismului din România, menținută chiar de guvernul condus de Nicolae Ciucă. Totodată, sindicatele din penitenciare consideră că factorii determinanți în schimbarea poziției șefului PNL au fost incompetența și inconsecvența acestuia în luarea deciziilor potrivite pentru România.

PNL și PSD au propus acordarea voucherelor de vacanță doar pentru funcționarii publici cu un venit sub nivelul salariului brut de 10.000 lei.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: