Sindicatele din Poliţie cer dezbaterea publică a proiectelor propuse de MAI privind obligativitatea testării antidrog 

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Interne

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) cere dezbaterea publică a celor trei proicte de acte normative pe care le propune Ministerul de Interne pentru sporirea siguranţei, inclusiv modificări la Statutul poliţistului. Sindicaliştii consideră că obligativitatea testării antidrog ”sfidează până şi normele bunului simţ”, întruvât procentul celor depistaţi pozitiv în cazul consumului de substanţe stupefiante este infim.

”În cursul acestei dimineţi, i-am trimis ministrului Afacerilor Interne o adresă oficială pentru organizarea unor dezbateri publice, pe marginea celor trei proiecte normative iniţiate de Ministerul Afacerilor Interne, în data de 6 oct. a.c., în prezenţa inclusiv a reprezentanţilor federaţiilor sindicale reprezentative în MAI, a mass-mediei şi a altor entităţi interesate de anunţul public – ONG-uri, asociaţii profesionale etc”, a transmis, miercuri, SNPPC, într-un comunicat de presă.

Sindicaliştii cer dezbaterile să fie organizate succesiv, timp de trei zile, în săptămâna 16-20 octombrie, câte una pe zi, pentru fiecare proiect normativ iniţiat, să fie înregistrate video şi transmise live în spaţiul public.

”De asemenea, am solicitat organizarea unei noi şedinţe de dialog social (prima fiind programată mâine, 12 oct.), la nivelul Comisiei paritare din MAI, în săptămâna următoare celei în care vor avea loc cele trei dezbateri, pentru definitivarea proiectelor normative în raport cu punctele de vedere formulate în cadrul dezbaterilor publice”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia consideră că propunerile legislative cuprinse în Proiectul de Lege pentru modificarea Statutului poliţistului şi a Statutului cadrelor militare, care vizează obligativitatea testării preliminare şi a supunerii la recoltarea de probe biologice a poliţiştilor şi a militarilor din Ministerul Afacerilor Interne, pentru depistarea stubstanţelor stupefiante şi a consumului de alcool, ”sfidează până şi normele bunului simţ”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL