Skip to content
Sport

Sindicatele fotbaliştilor din Italia şi Spania cer UEFA suspendarea meciurilor din cauza coronavirusului

Facebook
" "

Sindicatele fotbaliştilor din Italia şi Spania cer UEFA, într-un comunicat comun, suspendarea meciurilor directe din cupele europene ale echipelor din cele două ţări, din cauza epidemiei de infectări cu coronavirus, informează lequipe.fr.

AIC (n.r. – sindicatul italian) şi AFE (n.r. – sindicatul spaniol) cer împreună UEFA ca meciurile ce implică echipe italiene şi spaniole să fie suspendate, pentru a putea să le organizăm în condiţii mai bune de securitate şi cu mai puţină urgenţă în cele două ţări. Disputarea unui meci la Milano în zilele următoare va pune în pericol sănătatea multor persoane. Călătoriile între Italia şi Spania vor fi mai complicate şi periculoase în următoarele săptămâni. Meciurile retur de săptămâna viitoare riscă foarte mult să se dispute în condiţii de urgenţă în cele două ţări. Sperăm că o profundă reflecţie asupra întregului calendar al competiţiilor europene va fi făcută în lumina informaţiilor care se înrăutăţesc de la oră la oră„, se arată în comunicat.

" "
" "

În afara meciului Valencia – Atalanta, scor 3-4, jucat, marţi, în Liga Campionilor, mai sunt programate în această săptămână întâlnirile Inter Milano – Getafe şi FC Sevilla – AS Rome din Liga Europa.

În contextul în care Lombardia este regiunea cea mai afectată de coronavirus din Europa, preşedintele clubului spaniol Getafe, Angel Torres, ameninţă că echipa lui nu se va prezenta la partida de la Milano, care ar urma să aibă loc, joi, cu porţile închise, în manşa I a optimilor Ligii Europa.

Dacă nu se va schimba situaţia, Getafe nu va călători, mâine, în Italia. Am cerut UEFA să caute o alternativă pentru Milano. Noi nu vrem să intrăm într-un focar de coronavirus, nici nu suntem obligaţi. Dacă va fi să pierdem meciul, o să-l pierdem. În niciun caz nu ne vom pune sănătatea în pericol„, a spus el, la Radio Onda Cero, informează news.ro.

În Italia s-au înregistrat până acum peste zece mii de cazuri de infectare şi 631 de decese, cele mai multe după China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *