Skip to content
Societate

Sindicatul Europol: Cum se traduce alcoolemia de 0,161 (BAC) marcată de Florin Cîţu la momentul în care a fost prins conducând în SUA

Inquam Photos/Octav Ganea

Reprezentanţii Sindicatului Europol afirmă că alcoolemia de 0,161 (BAC) a premierului Florin Cîţu atunci când a fost prins conducând în Statele Unite „se traduce” în aproximativ un litru de tărie (whiskey, vodcă) sau aproximativ 5 sticle (750 ml) de vin sau foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore. Fapta „reprezintă o veritabilă infracţiune”, adaugă aceştia.

Cum se traduce alcoolemia de 0,161 (BAC) marcată de Florin Câţu, premierul României, la momentul în care a fost prins conducând în SUA:

–  aprox 1 litru de tărie (whiskey, vodcă);

sau

– aprox 5 sticle (750 ml) de vin;

sau

– foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore„, au afirmat reprezentanţii sindicatului Europol, vineri, într-o postare pe Facebook.

Ei au precizat că fapta constituie infracţiune, nu contravenţie. „Fapta săvârşită de Florin Câţu nu este sub nicio formă o «simplă contravenţie», aşa cum a încercat să o prezinte, ci reprezintă o veritabilă infracţiune. În rest, noi să fim sănătoşi, că din beţie ne trezim cu toţii„, au conchis aceştia.

Premierul Florin Cîţu a precizat, miercuri, întrebat dacă în trecut a fost închis două zile în SUA şi a plătit o amendă, că a făcut o greşeală în urmă cu 20 de ani, dar este interesant că informaţia apare de abia acum când are loc competiţia internă a PNL.

Acum 20 de ani, a fost vorba de DUI, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Florin Cîţu.

Răspunzând unei întrebări, prim-ministrul a precizat că el a condus maşina după ce a consumat alcool. ”Eu am condus, a fost o greşeală, am condus, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând maşina, să merg un an de zile pe jos. Nu e un motiv pentru care să te mândreşti”, a mai afirmat Cîţu.  Acesta a mai spus că a fost vorba despre o contravenţie.

Preşedintele PNL Ludovic Orban nu ştia despre faptul că Florin Cîţu a condus sub influenţa alcoolului în SUA, nefiind informat în acest sens de către premier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *