Sindicatul Europol prezintă imagini ale unei secţii de poliţie dintr-un sat de lângă Gherla, în judeţul Cluj

Sursă foto: Facebook/ Sindicatul Europol

Sindicatul Europol face publice, miercuri, pe reţelele de socializare, fotografii ale sediului secţiei de poliţie din localitatea Fizeşul Gherlii, care se află la câţiva kilometri de municipiul Gherla, sindicaliştii reclamând condiţiile de Ev Mediu în care poliţiştii de acolo îşi desfăşoară activitatea. Conform sindicaliştilor, încăperile sunt insalubre, gemurile din lemn sunt bătute în cuie, încălzirea de face cu sobă pe lemn, deşi conducta de gaz trece pe la poartă, iar nimeni nu face nimic pentru a îmbunătăţi situaţia, deşi acesta a fost adusă la cunoştinţa celor din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj ”până la cel mai înalt nivel”.

”Fotografiile pe care le vedeţi nu sunt ale unei case părăsite, sunt ale Postului de Poliţie Comunal Fizeşul Gherlii, situat la doar 5 km de municipiul Gherla. În ciuda promisiunilor repetate şi solicitărilor făcute pe toate canalele posibile, această structură de poliţie se confruntă în continuare cu condiţii de Ev Mediu, încăperi insalubre, degradate substanţial, nu doar că  pun în pericol sănătatea a celor trei poliţişti care îşi desfăşoară aici activitatea ori a cetăţenilor care îi trec pragul ci afectează negativ calitatea serviciului poliţienesc prestat în comunitate. Geamurile de lemn, vechi de peste 30 de ani, sunt bătute în cuie pentru a ţine frigul la distanţă, în timp ce poliţiştii se străduiesc să-şi desfăşoare îndatoririle într-un mediu puţin superior unei grote”, este descrierea care însoţeşte imaginile realizate din exterior cu sediul secţiei de poliţie din apropiere de Gherla.

Conform sindicaliştilor, cu toate că reţeaua de gaze naturale trece prin faţa porţii postului de poliţie, acesta este încălzit cu lemne, iar căldura se disipează rapid prin ferestrele de lemn care, la fel ca geamurile, sunt bătute în cuie pentru a nu cădea.

”Este evident că poliţiştii din mediul rural au devenit martorii neputinţei sistemului, în ciuda angajamentelor verbale şi a promisiunilor de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă, nimeni nu a ridicat un deget. Au fost făcute nenumărate sesizări, situaţia este cunoscută până la cel mai înalt nivel din IPJ Cluj, însă în afară de promisiuni nu s-a realizat nimic. (…) În condiţii precare de lucru, capacitatea de intervenţie şi rezolvare a problemelor este redusă, aspect ce poate compromite siguranţa cetăţenilor”, notează reprezentanţii sindicatului.

Aceştia concluzionează că sediului Poliţiei Comunale Fizeşul Gherlii ”reprezintă un trist exemplu al promisiunilor neîndeplinite şi al indiferenţei faţă de condiţiile de muncă al poliţiştilor din mediul rural, mereu sacrificaţii de serviciu, fără dotări corespunzătoare, cu un deficit de personal istoric, cu sedii insalubre şi cu toaletele în fundul curţii, dar noi vorbim de o poliţie europeană dintr-un stat aspirant la spaţiul Schengen”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: