Skip to content
Sănătate

Sindicatul Europol: Şeful Punctului de Trecere a Frontierei Jimbolia şi doi agenţi de poliţie au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea

Sindicatul Europol anunţă că şeful Punctului de Trecere a Frontierei Jimbolia şi doi agenţi de poliţie din cadrul turelor serviciu au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, iar cel puţin 11 agenţi de poliţie din cadrul acestei subunităţi sunt trimişi în izolare la domiciliu. Ei menţionează că acolo sunt delegaţi poliţişti de frontieră din Mehedinţi, iar acest lucru creşte riscul răspândirii coronavirusului.

Numărul poliţiştilor infectaţi cu coronavirus creşte de la o zi la alta şi, aşa cum anunţam în urmă cu doar două zile, în ultima lună numărul infectărilor în rândul angajaţilor MAI s-a dublat, depăşind 1000 de cazuri. Şeful Punctului de Trecere a Frontierei Jimbolia şi doi agenţi de poliţie din cadrul turelor serviciu au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, iar cel puţin 11 agenţi de poliţie din cadrul acestei subunităţi sunt trimişi în izolare la domiciliu”, spun reprezentanţii Sindicatului Europol, într-un comunicat de presă de joi seară.

Ei afirmă că Sectorul Poliţiei de Frontieră Jimbolia este locul unde zeci de poliţişti de frontieră din sectoarele din judeţul Mehedinţi sunt delegaţi pentru a stopa migraţia ilegală şi susţin că au atras atenţia că prin aceste dislocări de personal riscul transmiterii intracomunitare a virusului este iminent în această perioadă a pandemiei.

Deşi am solicitat Ministerului Afacerilor Interne suspendarea delegării poliţiştilor de frontieră pe fondul creşterii alarmante a numărului de infectări, instituţia, prin secretarul de stat care e emitentul dispoziţiei de reluare a activităţii Centrului Zonal de Conducere Integrată a Acţiunilor, a ignorat pe cât se poate semnalul tras de organizaţia noastră, acum aflându-ne în faţa faptului împlinit când infectările cresc de la o zi la alta. Poate acum în al doisprezecelea ceas, MAI va înţelege că măsurile luate privind delegarea poliţiştilor dintr-un judeţ în altul, din alte motive, decât cele ce ţin de stoparea pandemiei, nu au fost cele mai bune şi vor dispune în regim de urgenţă suspendarea acestora”, mai spun reprezentanţii Sindicatului Europol.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *