Sindicatul se opune, directorul Poștei Române concediază sute de oameni

Valentin Ștefan
Sursa foto: site Poșta Română

Nemulțumiți de condițiile de muncă, de salarii și de impunerea unei organigrame plină de prieteni personali, din PACT și din PNL Sector 1 București, ai directorului general provizoriu, Valentin Ștefan, angajații din Poșta Română erau în grevă la preluarea mandatului de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, de către Bogdan-Gruia Ivan. Angajații Poștei Române îl acuzau pe Valentin Ștefan de devalizarea companiei.

După negocieri cu ambele părți – sindicate și management, ministrul Ivan promitea că va face ordine în Poștă și lucrurile vor intra pe un făgaș normal, în care interesele companiei furnizoare de serviciu poștal universal vor prima.

Ștefan a rămas în fruntea companiei și a avut ocazia să se laude cu evenimentul anual al poștașilor, Marșul Factorilor Poștali, pe care l-a numit cel mai mare team building organizat exclusiv pe banii din sponsorizări de la diverși parteneri ai Poștei. O perioadă, probabil sub influența ministrului Ivan, restructurarea operatorului naţional de servicii poştale s-a oprit. Acest proces de restructurare fusese demarat cu vreo doi ani în urmă, fără avizul Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, care a acuzat în repetate rânduri conducerea de lipsa totală de transparență pe care o promovează, iar lui Ștefan i-a adus și o serie de procese pe cap.

Acum, scrisoarea semnată de directorul Valentin Ștefan a fost primită de 501 angajați ai poștei Române, care sunt înștiințați că din septembrie posturile lor sunt desființate. Li se propun în schimb posturi agile, care nu se găsesc însă în nomenclatorul de clasificare a ocupațiilor din România.

În nota de înștiințare este invocat și procesul de evaluare, unul la care însă niciun salariat evaluat nu a primit vreun rezultat vreodată. În plus, Valentin Ștefan adminte că nu are nici avizul sindicatului.
Mai este de remarcat faptul că ministrul Ivan nu ia atitudine în contextul în care propriul Corp de Control nu a finalizat acțiunea de verificări dispusă la CNPR în 3 august

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL