Skip to content
Opinii

Sindromul Alexandria

Se pune lacăt pe România? Este o întrebare care persistă tot mai mult în rândul opiniei publice. Disperarea lui Liviu Dragnea de a pune stăpânire pe ceea ce a mai rămas din România zilelor noastre, a ajuns o îngrijorare discutată peste tot: la muncă, acasă, la evenimente, la ieșirile cu prietenii… peste tot.

Cum am ajuns aici?

Lupta lui Dragnea cu așa-zisul ”stat paralel” a ajuns, de fapt, o luptă personală cu toți cei care îndrăznesc să îl conteste. Însă, ce este mai grav este că nu se știe cum va ieși România din această luptă. Miercuri seara, într-o emisiune la un post de televiziune, am văzut un Dragnea disperat să calce peste orice, oricine, doar să se salveze pe el. Deși părea că mărul discordiei dintre Klaus Iohannis și Dragnea este nimeni alta decât Laura Codruța Kovesi, faptul că președintele a semnat decretul de revocare a fostei șefei DNA, nu l-a mulțumit pe șeful PSD-iștilor, care nu a ezitat să reitereze ideea suspendării actualului șef al statului. Ba mai mult, același Dragnea, a încercat să se victimizeze susținând că şeful statului că este direct implicat în decizia de condamnare a sa. Cum așa?

Însă, pe ce motiv? 

Care este, de fapt, supărarea președintelui PSD? Care sunt motivele pe care se bazează atunci când amenință cu suspendarea lui Klaus Iohannis? Să fie oare faptul că România încă mai are un președinte pe care, culmea, nu îl cheamă Liviu Dragnea? Unde mai pui că nici relația cu partenerul său de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, nu mai este deloc roz (chiar liderul Senatului o spune la diverse evenimente), iar în PSD apar tot mai mult voci care critică modul nebunește în care Dragnea ia decizii.

Un lucru este cert: Daddy și-a pierdut răbdarea, iar gesturile, mimica și comportamentul său cu jurnaliștii  din ultima perioadă, îl dau de gol. De la un Liviu Dragnea, calm și ușor ponderat în declarații, după recenta condamnare, a doua de altfel, Daddy și-a pierdut controlul și riscă să arunce România într-o groapă din care nu se știe dacă ne vom mai putea ridica.

Până una-alta, vă amintesc că România va deţine preşedinţia UE, un organism foarte important în Uniunea Europeană, în prima jumătate a lui 2019. Practic, de la 1 ianuarie 2019 miniştri guvernului Dăncilă şi secretarii de stat vor face parte din cele zece structuri ale Consiliului Uniunii Europene. V-o imaginați pe doamna Dăncilă stând de vorbă cu înalții oficiali europeni când gafele de exprimare ale dânsei au ajuns de râsul internetului? Dar pe faimosul Andrușcă? Dacă nu știți cine e Andrușcă, aruncați-vă un ochi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *