PSnews

Ultima Oră

Sindromul Cathedral Plaza. Mihai Șora demolează inițiativa primarului Firea

adevarul.ro

Filosoful Mihai Șora a scris, vineri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care aduce critici dure inițiativei primarului Capitalei, Gabriela Firea, de a realiza un sondaj de opinie în rândul bucureștenilor, prin care aceștia să decidă dacă imobilul de birouri Cathedral Plaza merită să fie sau nu demolat.

Citiți și Firea vrea sondaj pe tema Cathedral Plaza: Nu se face o demolare, așa, de azi pe mâine!

18557069_1399176106805068_5775340242173959182_n

 

Bună dimineața, copii !
Spuneați ceva de Cathedral Plaza ?
Iată și soluția 🙂. (Deși căsuța din imagine este mult mai cinstită și cuviincioasă decât monstrul bucureștean*.)

Dincolo de litigiul propriu-zis, de cupiditatea și feluritele abuzuri legate de urâțenia arhitecturală, ceea ce aș vrea să precizez acum este următorul lucru: să presupunem că un hoț este prins, judecat și condamnat (definitiv). Ce facem? Întrebăm cetățenii patriei dacă nu cumva ar trebui să-l lăsăm în pace, – pentru că (nu-i așa?) hoțul nostru e un om de treabă, îi plac fotbalul și micii, știe să spună bancuri și merge la pescuit?
O hotărâre judecătorească definitivă trebuie respectată (chiar dacă cetățenilor le plac fotbalul și micii): altminteri, se creează un precedent periculos care – într-un București lovit de soartă (și de oameni) – riscă să devină regulă urbanistică.

*Desenul îi aparține Aleksandrei Sobol, o tânără artistă de origine poloneză pe care am descoperit-o zilele trecute și a cărei fantezie m-a cucerit.
P.S. În treacă fie amintit, Aleksandra este și arhitectă. De unde se poate iute deduce că nu toți arhitecții sunt invazivi și lipsiți de finețe”, scrie Mihai Șora pe pagina personală de Facebook.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi