Skip to content
Politică

Sinecurile Transgaz, episodul Dăncilă. Compania statului, folosită de Servicii și politicieni pe post de vacă de muls

timisoaraexpress.ro

Ion Sterian, directorul general al Transgaz, a transformat compania statului într-o adevărată ”menajerie” de sinecuri. Ultima ”achiziție” este Cristinel Dăncilă, soțul ex-premierului PSD Viorica Dăncilă, pe care l-a angajat în funcția de consilier. Potrivit lui Sterian, domnul Dăncilă a fost angajat în urma unui ”examen”.

”Este inginer petrolist și avem nevoie de expertiză tehnică. La această etapă a trecut concursul pentru consilier, dar vreau să îl folosim în domeniul său de activitate. Angajarea sa nu are nici o legătură cu doamna Viorica Dăncilă”, a mai spus Ion Sterian, potrivit flux24.

Cristinel Dăncilă a ocupat timp de 12 ani poziția de director în divizia Exploatare şi Producţie din OMV Petrom – sucursala Argeș. El a supervizat operaţiunile de extracţie a produselor petroliere ale OMV Petrom în judeţele Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman.

Ion Sterian nu este la prima ”racolare” de acest gen. Un alt social-democrat, Remus Gabriel Lăpușan, fostul șef al PSD Cluj, a fost numit în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Transgaz, în martie 2019.

Șeful Trasgaz l-a ”înfipt” atât de bine pe PSD-istul Lăpușan în cadrul companiei, încât acesta din urmă continuă să-și păstreze funcția și în guvernarea liberală. Potrivit presei locale, Lăpușan încasează 14.700 lei pe lună, deși nu are nici studii și nici experienţă profesională în domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *