Skip to content
Politică

Singur pe Marte, robotul Curiosity şi-a cântat „La mulţi ani” de ziua lui

mars.nasa.gov

Sâmbătă, 5 august, s-au împlinit cinci ani de când robotul Curiosity, produs de NASA, a aterizat pe planeta Marte, pentru a-şi începe misiunea de cercetare a Planetei Roşii. Din 2012, Curiosity fotografiază suprafaţia vecinului mai îndepărtat de Soare al Pământului şi colectează date despre solul şi atmosfera acestuia, transmiţându-le cercetătorilor Agenţiei Spaţiale Nord-Americane.

Pentru a celebra momentul, inginerii de la NASA au programat robotul să-şi cânte singur „La mulţi ani”. Nu este prima dată când Curiosity se felicită cu ocazia aterizării sale pe Planeta Roşie, emiţând unde sonore în atmosfera rarefiată şi plină de bioxid de carbon a acesteia. S-a mai întâmplat în 2013, la aniversarea de un an a misiunii de cercetare în care Curiosity este singurul avanpost al Pământului pe Marte, informează Hotnews.

Există, la drept vorbind, toate motivele din cele două lumi pentru a-l sărbători pe „copilul” Curiosity: el ne-a ajutat să obţinem fotografii de-a dreptul spectaculoase ale Planetei Roşii, aşa cum nu mai existaseră până în 2012.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *