Skip to content
Alegeri

Singura șansă a PSD-ului în fața lui Iohannis. Politologul Andrei Țăranu: Viorica Dăncilă și-a cam atins limita

Facebook/Andrei Taranu

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt candidații rămași în cursă, după ce la votul de duminica trecută au obținut cele mai multe voturi din partea alegătorilor. Politologul Andrei Țăranu a analizat șansele celor doi candidați în turul al doilea. În opinia acestuia, PSD trebuie să își construiască un alt tip de campanie pentru a avea o șansă în fața lui Klaus Iohannis. Social-democrații ar trebui să încerce să apeleze la bazinele sale originare din mediul rural și micile orașe pentru a-i strânge la un loc pe foștii săi votanți.

“Domnul Iohannis are șanse uriașe dacă va fi sprijinit atât de USR-PLUS pe de o parte cât și de PMP pe de altă parte, apropiindu-se matematic de peste 56 de procente. Deci, numai din ceea ce s-ar putea face pe bază de transferuri dintr-un partid sau altul ar putea să se miște altfel.

În ceea ce privește PSD-ul, cred că ei trebuie să îți găsească un nou ritm. Trebuie să se construiască un alt tip de campanie pentru că, din punctul meu de vedere, doamna Dăncilă a atins limita bazinului electoral al PSD.

Doamna Dăncilă nu a obținut ea foarte multe voturi, ci PSD ca organizare și ca partid a făcut totul ca doamna Dăncilă să intre în turul 2. Ori din punctul meu de vedere nu mai există bazine electorale care să poată fi transferate către doamna Dăncilă în turul 2, poate undeva la 2-3% să vină dinspre electoratul domnului Diaconu.

Deci ea și-a cam atins limita și ar trebui să gândească altfel campania astfel încât să se ducă înspre tipuri diverse de electorat. Ceea ce poate să facă PSD este să se ducă înspre bazinele sale originare adică în mediul rural, orașele mici, înspre tipul său de electorat care s-a împărțit în diverse locuri și să încerce să-l adune laolaltă”, a declarat politologul pentru PSnews.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis a fost votat de 37,82% dintre alegători, iar Viorica Dăncilă de 22,26%.

Turul al doilea al alegerilor prezidențiale are loc în țară la 24 noiembrie, dar la secțiile de votare din străinătate scrutinul se desfășoară pe durata a trei zile, la fel ca la primul tur.

Votarea în țară are loc duminică, 24 noiembrie 2019, între orele 7:00 și 21:00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21:00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *