Skip to content
Politică

Singurul primar de municipiu al lui Geoană, condamnat DEFINITIV cu executare (VIDEO)

radutudor.ro

Singurul primar de municipiu din Partidul Social Românesc (PSRO), condus de către Mircea Geoană, a fost condamnat DEFINITIV la închisoare cu executare.

Este vorba despre edilul din Deva, Mircia Muntean, fost deputat PDL (până în iunie 2014), apoi PSD (până în martie 2016), iar în cele din urmă membru al PSRO. Înainte de PDL, Muntean fusese membru PNL, apoi UNPR.

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) la șase ani închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului, relatează Agerpres.

Un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a respins apelul declarat de Mircia Muntean și a menținut sentința dată de instanța de fond în iunie 2016.

Inițial, Mircia Muntean fusese condamnat în 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Ulterior, în iunie 2016, el a primit, în alt dosar, tot la ICCJ, doi ani de închisoare pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului. Cele două pedepse au fost contopite, iar Muntean va executa 6 ani închisoare.

Politicianul a încercat să scape de condamnarea de 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu prin inițierea unei contestații în instanță, pe motiv că această infracțiune a fost dezincriminată de Curtea Constituțională, însă demersul i-a fost respins de judecători.

În primul dosar, Mircia Muntean a fost acuzat de abuz în serviciu, după ce a efectuat o tranzacție ilicită cu un teren aflat la marginea municipiului Deva, despre care procurorii susțineau că se afla în proprietatea publică a statului și nu putea face obiectul unei dispoziții a primarului. Beneficiar al acestei tranzacții a fost Iosif Man, decedat în 2006, un controversat om de afaceri din Deva, anchetat de procurori pentru trafic cu mașini de lux furate din străinătate.

În al doilea dosar, Mircia Muntean a fost trimis în judecată în 2015, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. Imaginile care au făcut ocolul presei în acea perioadă îl înfățișau pe politician plin de sânge pe față (după ce lovise câteva autoturisme staționate la semafor), încercând să se ascundă de poliție în boschete și lovind unul dintre cameramanii de știri care îl filmau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *