Skip to content
Societate

„Sinucideri la indigo” în rândul oligarhilor ruşi: Vicepreşedintele companiei Novotek s-ar fi spânzurat, după ce şi-a ucis soţia şi fiica

telecinco.es

Presa spaniolă susţine că, potrivit anchetatorilor, Serghei Protosenia s-ar fi spânzurat cu halatul în grădina reşedinţei din Costa Brava, după ce şi-a ucis soţia şi fiica cu toporul şi cuţitul. Ar fi vorba despre o crimă domestică, potrivit primelor investigaţii citate de presa din Spania.

Aceştia au găsit la faţa locului un topor şi un cuţit pline de sânge. Cei trei şi-au petrecut perioade lungi la cabana din Lloret de Mar, iar acum se pregăteau de Paştele Ortodox. Investigaţiile iniţiale ar indica faptul că bărbatul şi-ar fi ucis soţia şi fiica cu un topor în timp ce dormeau , iar apoi s-ar fi s-a spânzurat în grădină. Sergei Protosenia avea o avere de peste 400 de milioane de euro şi, deşi era înregistrat la Girona, reşedinţa lui obişnuită era în Franţa.

Serghei Protosenia, soţia sa Natalia şi fiica lor adolescentă în vârstă de 18 ani au călătorit la Girona şi l-au lăsat pe celălalt fiu al familiei la reşedinţa sa din Franţa. Fiul a fost cel care a alertat autorităţile spaniole pentru că mama lui nu a răspuns la telefon.

Poliţia s-a prezentat la vila din Lloret de Mar marţi după-amiază şi a constatat decesul celor trei persoane. Agenţii au găsit-o pe mama într-o cameră, pe fiică în alta, şi pe ambele cu răni de înjunghiere. În grădina casei, Serghei Protosenias a fost găsit spânzurat, împreună cu un topor şi un cuţit cu urme de sânge.

Bărbatul a avut o funcţie înaltă în Novatek, o companie importantă care se dedică distribuţiei de gaze, fiind de mai bine de şapte ani vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie. Marţi, Vladislav Avaev, fost vicepreşedinte al Gazprombank, a fost găsit mort într-un apartament din Moscova alături de soţia şi fiica sa minoră, relatează TASS.

”Conform versiunii preliminare, Avaev şi-a ucis soţia şi fiica şi s-a sinucis”, a declarat o sursă apropiată de anchetă pentru TASS, una dintre agenţiile de presă ale statului rus, adăugând că mobilul crimei ar putea fi o dispută familială.

Presa rusă a scris anterior că trei persoane, inclusiv o fată, au fost găsite ucise într-un bloc de apartamente de pe strada Universitetsky Prospekt din Moscova şi că procurorii au deschis un dosar penal pentru omor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *