Skip to content
Politică

Siria: Cel puțin 15 civili uciși în raiduri ale coaliției conduse de SUA

Cel puțin 15 civili au fost uciși marți seară în lovituri ale coaliției internaționale conduse de Statele Unite asupra unui oraș din nord-estul Siriei aflat sub controlul grupării jihadiste Statul Islamic, potrivit unui ONG.

„Cel puțin 15 civili și-au pierdut viața, iar alți 20 au fost răniți în lovituri aeriene ale coaliției internaționale care au vizat orașul Shaddade” din provincia Hasake, a informat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), precizând că bilanțul s-ar putea înrăutăți, relatează Agerpres, citând AFP.

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, a adăugat că loviturile au coincis cu un atac al Forțelor democratice siriene (FDS), o coaliție condusă de kurzi, contra orașului.

Statul Islamic deține controlul orașului Shaddade din anul 2014.

FDS au lansat o primă ofensivă împotriva SI în provincia Hasake la sfârșitul lunii octombrie. Cu sprijinul loviturilor coaliției, ei au reușit să cucerească 1.400 de kilometri pătrați din mâinile jihadiștilor.

Coaliția internațională efectuează lovituri contra SI din septembrie 2014. Acestea au ucis 4.256 de persoane, dintre care 332 de civili, inclusiv 90 de copii, potrivit OSDO. Raidurile au costat viața a 3.787 de membri ai SI și aproape 150 de luptători din rândul altor forțe extremiste, printre care Frontul Al Nosra.

Luni, OSDO a anunțat că în nordul țării a avut loc o serie de bombardamente, „probabil rusești”, care s-au soldat, potrivit ONU, cu moartea a circa 50 de civili printre care copii. Națiunile Unite au precizat că au fost vizate cel puțin cinci spitale și două școli.

Siria este devastată de aproape cinci ani de un război care a făcut peste 260.000 de morți, a forțat milioane de persoane la exil și a dus la fărâmițarea țării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *