Skip to content
Politică

Siria şi lupta antitero. MAE arată implicaţiile acordului de pace

epochtimes-romania.com

Siria şi lupta antitero. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Bucureşti arată implicaţiile acordului de pace.

Implementarea acordului de încetare a focului în Siria va crea cadrul necesar pentru combaterea terorismului, arată un comunicat al MAE trimis, sâmbătă, PSnews.ro.”

„România consideră că acordul ruso-american de încetare a focului constituie un pas important către reconcilierea, instaurarea păcii și asigurarea stabilității în Siria și consolidează premisele menținerii suveranității, independenței și integrității statului sirian. În egală măsură, implementarea acestui acord va crea cadrul necesar pentru combaterea terorismului, efort internațional la care România contribuie inclusiv în calitatea sa de membră a Coaliției globale anti-Daesh”, menţionează comunicatul citat.

MAE dă asigurări că România va continua să sprijine eforturile umanitare pentru ajutorarea refugiaților sirieni și a cetățenilor statelor vecine, care găzduiesc refugiați, conform angajamentelor asumate. De asemenea, potrivit ministerului, ţara noastră „consideră că măsura de încetare a focului în Siria creează climatul adecvat pentru derularea negocierilor privind identificarea unei soluții politice a crizei din această țară și va facilita acordarea de asistență umanitară populației din zonele afectate de conflict”.

MAE iterează importanța angrenării tuturor părților implicate în eforturile comune destinate implementării efective a acordului. De asemenea, Externele amintesc că, în calitate de „susținător activ al eforturilor comunității internaționale privind criza din Siria, România s-a pronunțat constant pentru o soluție politică și incluzivă, care să permită accesul tuturor grupurilor și forțelor moderate siriene la negocieri și la guvernarea țării în perioada de tranziție”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *