Noul șef al armatei ucrainene are reputaţia de „măcelar”: „Ne va ucide pe toţi”

Sursă foto: president.gov.ua

Oleksandr Sîrski, proaspăt numit șef al armatei lui Zelenski, are reputația unui „măcelar”. Mulți dintre soldații care au luptat la ordinele lui se tem că nu vor supraviețui.

„Sîrski ne va ucide pe toţi”, a declarat un soldat, sub protecţia anonimatului.

Prin înlocuirea generalului Valeri Zalujni cu Sîrski, preşedintele Ucrainei va trebui să îşi asume întreaga responsabilitate în cazul în care războiul va merge prost, pentru că Zalujni era foarte bine cotat, relatează Politico.

În vârstă de 58 de ani, Sîrski, care până joi a fost comandantul forţelor terestre ale Ucrainei, are reputaţia unui general dur, format în stil sovietic, care îşi pune oamenii în pericol pentru a-şi atinge obiectivele militare, a declarat o persoană care cunoaşte modul de operare al lui Sîrski. Acest lucru a fost evidenţiat de faptul că Sîrski a supervizat anul trecut apărarea tenace, timp de nouă luni, a oraşului Bahmut, unde trupele ucrainene au suferit pierderi grele împotriva valurilor de atacatori ruşi până când au fost nevoite să abandoneze oraşul din estul ţării. Această tactică i-a adus generalul Sîrski porecla macabră de „Măcelarul”.

La aflarea veştii numirii sale, un soldat ucrainean a postat pe X un mesaj într-un grup de chat al veteranilor luptei de la Bahmut: „Suntem cu toţii terminaţi”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL