Sistem medical revoluționar, inventat de un grup de elevi din Cluj

Sursa foto: freepik
Sursa foto: Freepik

Un grup de tineri din Cluj a creat un sistem medical de alerta care ar putea salva vieţile a sute de pacienţi. Elevii au reuşit să termine proiectul revoluţionar în doar 6 luni.

Adolescenţii au fost incluşi în proiectul „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Sistemul care îşi propune să fie unul revoluţionar le va permite asistentelor, dar şi infirmierelor să primească rapid alerte de la pacienții din saloane a căror stare de sănătate s-a degradat brusc.

Miruna Brînzei le-a fost mentor tinerilor care au lucrat la proiect

”A fost o experiență inedită și am avut foarte multe de învățat alături de ei. Deci nu doar ei de la mine, ci și eu de la ei… Am învățat pașii am reușit să facem un prototip destul de bun, dar mai este de lucru. Deci mai este loc în continuare pentru progres. A fost prima când am fost mentor şi acest lucru o sa aibă un loc special pentru mine, în cariera mea”, a mărturisit Miruna Brînzei, mentor.

Erik Ciotlăuș, Ioana-Daiana Drânda, Dan-Ioan Mustea, Irina Șușca, Alesia Voina, Zágoni Mátyás-Elemér sunt tinerii care au creat primul sistem tech complex, Vital Alert, destinat spitalelor și asistentelor pentru a primi alerte de la pacienți.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: