Skip to content
Educație

Sistemul post-Brexit privind migrația se va aplica și studenților români din Marea Britanie

brexitcentral.com

Noile reguli privind imigrația pregătite de guvernul britanic post-Brexit, anunțate săptămâna trecută, se vor aplica și studenților români dornici să învețe în Marea Britanie începând din 2021, potrivit informațiilor furnizate către EduPedu.ro de Ambasada britanică la București.

Ambasada Marii Britanii în România a afirmat, în răspunsul trimis Edupedu.ro, că “studenții români intră sub incidența sistemului bazat pe puncte planificat de Guvernul Britanic și va fi necesar ca ei să urmeze noua rută dedicată studenților internaționali începând din vara lui 2021. Studenții români care își încep studiile în această toamnă intră, însă, sub acoperirea Acordului de retragere, drept urmare condițiile de studiu, în cazul lor, vor rămâne neschimbate pe toată durata studiilor. Marea Britanie va primi în continuare la studii studenți internaționali”.

Ambasada precizează, începând din 2021, că noii studenți trebuie să demonstreze că au o ofertă din partea unei instituții de învățământ, că sunt vorbitori de limba engleză și că se pot autosusține pe perioada studiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *