Skip to content
Media

Site-ul ortodoxinfo.ro, închis pentru fake news. Publicația susținea că ”se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare”

BBC

ANCOM anunță că a decis închidă site-ului ortodoxinfo.ro pentru diseminarea de informații false, cerând furnizorilor de internet să blocheze imediat accesul utilizatorilor din România.

Potrivit unui comunicat al instituției, Grupul de Comunicare Strategică a solicitat blocarea site-ului deoarece ”prezintă informații vădit false și care au potențialul de a crea comportament social nejustificat și panică în rândul cetățenilor”.

Este indicat în acest sens articolul cu titlul ”Se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare și exterminare” semnat de Paul Ghițiu, care, potrivit aprecierilor exprimate de către Grupul de Comunicare Strategică în analiza sa, prin afirmațiile ”mâna întâmplării ar fi adus în lagăr virusul și acesta ar fi făcut o triere substanțială. Ca să nu mai vorbim de tratamentele lui Cercel, care, zice el, nu au dat rezultate la toți pacienții, dar nu ne spune ce s-a întâmplat cu cei pe care a făcut, probabil în numele Big Pharma, experimente”, induce ideea că persoanele cu vârsta peste 65 de ani vor fi închise în locații comune. Autorul sugerează că, prin măsurile de siguranță sanitară impuse de autorități, ”România este pe cale să stabilească un trist record, depășindu-l poate pe cel al primilor 20 de ani de comunism”.

Administratorii site-ului ortodoxinfo au anunțat însă că vor reveni la o altă adresă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *