Skip to content
Societate

Site-ul Partidului Mişcarea Populară a fost ținta mai multor atacuri cibernetice

Inquam Photos/Alexandru Busca

Prim-vicepreședintele PMP a anunțat duminică pe Facebook că site-ul Partidului Mişcarea Populară a fost ținta mai multor atacuri, venite, cel mai probabil, din partea hackerilor ruși.

Potrivit lui Marius Pașcan, cele 61 de încercări frauduloase de accesare a platformei online ar fi vizat blocarea comunicării partidului. Vestea bună este că toate atacurile au fost depistate la timp și nu și-au atins scopul.

Deputatul consideră că motivele sunt politica prounionistă, susținerea pe care o acordă cetățenilor din Republica Moldova și ajutorul oferit refugiaților ucraineni. „Pagina web a PMP, atacată din Rusia. Compania din SUA care asigură serviciile de securitate cibernetică pentru pagina web națională a Partidului Mișcarea Populară ne-a informat oficial că a blocat, în ultimele 30 de zile, 61 de atacuri asupra site-ului nostru. Hackeri din Rusia au încercat să pirateze și să blocheze comunicarea PMP. Se pare că îi supără politica prounionistă și de susținere a fraților români din Basarabia, acțiunile noastre de sprijin pentru Ucraina și refugiați, asumarea proeuropeană și protestele la adresa Rusiei, acțiunile politice repetate împotriva unui război absurd, iresponsabil.

Vom continua să ne facem datoria, să-i reprezentăm, să răspundem problemelor, așteptărilor naționale ale românilor, a tuturor celor pe care-i reprezentăm, în pofida oricăror presiuni ori represalii”, scrie Marius Pașcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *