Skip to content
Puterea Știrilor Video

Situația critică din HoReCa, provocată de ”incapacitatea” Guvernului, susține Adrian Cionca (PSD Timiș): Nu au soluții concrete!

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, omul de afaceri timișorean Adrian Cionca, candidat pe lista PSD Timiș pentru Camera Deputaților, a declarat că mediul de afaceri trece printr-o perioadă de cumpănă, trăgând la răspundere Guvernul care „nu a venit cu nicio soluție concretă”.

„ Astăzi nu sunt implementate programele de granturi pentru ajutoarele de capital de lucru, încă nu sunt funcționale. Oamenii ăia care și-au pus speranța că ar putea ține pe o linie de plutire afacerea nu beneficiază, pentru că guvernanții nu au dat metodologia de aplicare, au schimbat de 3 sau de 4 ori caietul de sarcini și modul în care să se facă selecția. Domnul Dancă povestea săptămâna trecută că a dat drumul la aplicație și că în primele 5 minute a picat site-ul. Aici vorbim de incapacitatea de a gestiona minimul necesar”, spune antreprenorul.

" "

Acesta amintește de asemenea, situația critică în care se află angajații din domeniul HoReCa.

„Puneți-vă problema unei chelnerițe, a unui bucătar, a unui recepționer de hotel care efectiv stă și se gândește dacă se încheie pandemia, nu se încheie, dacă să își caute alt job, dacă să se reprofileze. Cel puțin în domeniul HoReCa e dezastru. Noul guvern nu a venit cu o chestie concretă, și aici inclusiv povestea cu șomajul tehnic, iar oamenii sunt la pragul disperării, nu au soluții concrete, nu a venit nimeni cu ceva aplicat, să spună: Asta e varianta”, a conchis social democratul Adrian Cionca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *