Skip to content
Internațional

Situație dezastruoasă din cauza coronavirusului în America de Sud. Oamenii nu mai pot merge la spitale

Inquam Photos / Octav Ganea

Dezastrul din America de Sud nu primeşte atenţia globală pe care o primește criza din Europa sau SUA, dar virusul nu ţine cont de geografie şi loveşte la fel de puternic.

Decesele s-au dublat în Lima, capitala statului Peru şi s-au triplat în Manaus, Brazilia. În Guayaquil, al doilea cel mai mare oraș din Ecuador, numărul deceselor este de cinci ori mai mare decât numărul obișnuit la acestă dată din an, informează The New York Times.

Cifrele de două până la cinci ori mai mici sunt rezultatul fie al testării slabe care nu permite identificarea bolnavilor, aceştia murind fără a fi confirmaţi, fie este rezultatul colapsării sistemului medical din aceste ţări care a dus la o creştere a deceselor din alte cauze. Oamenii nu mai pot merge la spitale deoarece acestea sunt sub presiunea numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus, scrie digi24.ro.

Dezastrul sanitar din America de Sud este amplificat și de situația economiei din țările de pe acest continent. Multe dintre ele în curs de dezvoltare, țările latino-americane nu și-au permis închiderea completă a economiei, de teama reverberațiilor economice. Acum, însă, situația devine și mai periculoasă, în condițiile în care carantina pune un stres major pe societăți deja puternic afectate de sărăcie și penurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *