Skip to content
Politică

Situația este una foarte gravă, Sănătatea este zona cea mai neglijată în Guvern, susține Lucian Romașcanu: „12 spitale au luat foc de la începutul pandemiei”

Inquam Photos / Octav Ganea

 Senatorul PSD Lucian Romașcanu spune că situația din sistemul medical românesc „este una foarte gravă”. Într-o declarație pentru PS News, senatorul a amintit că, de la începutul pandemiei, în România au luat foc 12 spitale cu secții ATI pentru COVID-19, iar totalul deceselor a depășit 30. Lucrurile sunt foarte grave și poate domnul Klaus Iohannis va pune capăt acestei crize politice, a precizat social-democratul.

„Situația este una foarte gravă și arată un dispreț total față de ceea ce ar  trebui să se întâmple la nivelul Guvernului, pe partea de sănătate. Deși suntem în plină pandemie, sănătatea se pare că este zona cea mai neglijată. 3 miniștri, dacă îl punem la socoteală și pe domnul Victor Costache, au avut agende, dacă nu personale, cel puțin nu naționale, cu privatizarea sistemului, oprirea transplantelor. Investițiile au fost aproape stopate, iar de la începutul pandemiei au luat foc 12 spitale cu secții ATI pentru COVID-19, total deceselor sare de 30. Lucrurile sunt foarte grave și poate domnul Klaus Iohannis va pune capăt acestei crize politice. Dacă nu îi punem noi cap acestei crize politice marți și sperăm să resetăm scena politică și să ne apucăm de treabă așa cum trebuie”, a declarat Lucian Romașcanu pentru PS News.

Întrebat dacă premierul Florin Cîțu ar trebui să demisioneze după ce nouă din zece pacienți care erau în secția ATI Covid de la Spitalul Constanța au decedat vineri în urma unui incendiu, Lucian Romașcanu a susținut:

„Demisia este un act de onoare, acum vă răspundeți singuri. În acest moment, oricum nu există titular la Ministerul Sănătății, să îi spui domnului Cîțu de demisie probabil că ar trebui să o faci în multe limbi de circulație ca să înțeleagă. Nefiind onoare, nu o să vedem nici demisii. Marți sper să rezolvăm această chestiune și domnul Cîțu să fie o istorie pentru politica de vârf a României”.

Amintim că nouă pacienți au murit în incendiul puternic izbucnit, vineri, la Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde erau internate 10 persoane. Zeci de pompieri au intervenit pentru evacuarea pacienților. Imaginile difuzate de presa locală arată pacienți scoși de pompieri pe geam, la fel și cadre medicale. Guvernul a transmis că este activată o celula de criză la Ministerul de Interne, iar Raed Arafat merge la fața locului.

DETALII AICI: VIDEO UPDATE Incendiu la Spitalul de boli infecţioase Constanţa. Numărul pacienţilor decedaţi a ajuns la 9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *