Skip to content
Politică

Situația îngrijorătoare a TVR-ului nu rămâne fără ecou. Secretarul general al Consiliului Europei, scrisoare către Cioloș

Situația îngrijorătoare a TVR-ului nu rămâne fără ecou. Secretarul general al Consiliului Europei, scrisoare către Cioloș.

Astfel, Secretarul general al Consiliului Europei Thorbjorn Jagland, aduce în prim plan situația revoltătoare a Televiziunii Române, scriindu-i prim-ministrului roman Dacian Ciolos pentru a-i cere sa se asigure ca viitoarea reforma a TVR va include masurile de siguranta necesare pentru a-i asigura independenta si stabilitatea, informează Ziare.com

Mai mult, potrivit unui comunicat al CoE care include un link catre copia electronica a documentului, scrisoarea lui Thorbjorn Jagland a fost trimisa premierului Ciolos la 29 aprilie, dar a fost publicata abia vineri pe site-ul organizatiei paneuropene.

„Va scriu in legatura cu cazul televiziunii romane publice, care face obiectul primei alerte privitoare la Romania depuse pe Platforma pentru promovarea si siguranta jurnalistilor si protectia jurnalismului”, scrie secretarul general al CoE, anexand linkul cu alerta la care face referire.

„Cred ca este important sa va asigurati ca viitoarea reforma a televiziunii publice din Romania include masurile de siguranta necesare pentru a-i asigura independenta si stabilitatea si ca aceste masuri sa fie pe deplin legiferate si aplicate in practica.

Ar fi foarte important sa luati in considerare diversificarea surselor de finantare a televiziunii publice pentru a sustine si promova acest serviciu public si a asigura mecanismele adecvate pentru ca acesta sa poata fi tras la raspundere, in conformitate cu principiile stipulate in articolul 10 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului”, mai scrie Thorbjorn Jagland in scrisoarea adresata lui Dacian Ciolos.

1 comentariu la “Situația îngrijorătoare a TVR-ului nu rămâne fără ecou. Secretarul general al Consiliului Europei, scrisoare către Cioloș

  1. Daca dl.Ciolos ar fi dracos i-ar spune acestui personaj ca TVR are 2500 de angajati care nu fac nimic si ca TVR ar trebui sa aiba maximum 400 de angajati.Pe ceilalti sa-i angajeze dl.la CE!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *