Skip to content
Politică

Situația minorităților din Ucraina intră pe ordinea de zi

cvlpress.ro

Camera Deputaților și Senatul se întâlnesc miercuri în ședință de plen comună pentru a discuta mai multe aspecte, dar și pentru a adopta o declarație cu privire la minoritățile din Ucraina.

Anunțul acestei ședințe a fost făcută de Șerban Nicolae, liderul de grup al PSD din Senat, care spune că e nevoie de măsuri privitoare la situația din Ucraina, în urma adoptării unei noi legi a învățământului, care prevede limitarea studiului în limba maternă a minorităților, potrivit realitatea.net

Mâine (miercuri — n.r.) avem o ședință de plen comun a Camerei Deputaților și Senatului, între altele consacrată adoptării unei declarații privind situația creată în Ucraina în urma adoptării de către Dumă a unei legi a învățământului”, a spus Șerban Nicolae.

Mai mult, acesta a atras atenția asupra situației din Valea Timocului, unde românilor nu le sunt recunoscute drepturile de către statul sârb.

Liviu Dragnea dă de veste că urmează să fie aprobată o delegație care „să-l convingă pe președintele Ucrainei să nu promulge” noau lege a Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *