Skip to content
Coronavirus

Situaţia pandemiei covid-19 în lume: Peste 251.000 de morţi şi peste 3,59 milioane de contaminări cu noul coronavirus

twitter

Pandemia noului coronavirus a ucis peste 251.000 de oameni în lume şi a contaminat 3,59 milioane, relatează AFP, citată de news.ro, care prezintă noi bilanţuri, noi măsuri şi fapte marcante în evoluţia covid-19.

Numai Europa înregistrează 145.612 de decese la 1.583.788 de cazuri.

Statele Unite sunt cea mai afectată ţară din lume, atât ca număr de morţi, cât şi ca îmbolnăviri, cu 68.934 de decese la 1.180.634 de cazuri.

Celelalte ţări cel mai afectate sunt Italia (29.079 de morţi), Regatul Unit (28.734), Spania (25.613) şi Franţa (25.201 morţi).

BAVARIA, GRĂBITĂ SĂ IASĂ DIN IZOLARE

În Germania, ieşirea din izolare se accelerează sub presiunea unor regiuni care încalcă tot mai mult consemenle de prudenţă ale Angelei Merkel.

Fără să aştepte o reuniune prevăzută miercuri cu privire la acest subiect cu cancelarul şi celelalte landuri în vederea unei definiri a unei linii de acţiune comune, cel mai mare dintre landuri – Bavaria – şi-a prezentat marţi programul în vederea unei redeschideri a restaurantelor – începând de la 25 mai -, a hotelurilor şi turismului – de la 30 mai.

RELAXARE ÎN CALIFORNIA ŞI LA HONG KONG

California, primul stat american care a impus izolarea, începe să relaxeze anumite măsuri – la sfârşitul acestei săptămâni -, printr-o redeschidere a magazinelor.

Hong Kongul a anunţat la rândul său o relaxare a restricţiilor – redeschiderea şcolilor, cinematografelor şi barurilor -, începând de vineri.

TOT MAI MULTE CIFRE PROASTE ÎN ECONOMIE

Guvernul australian a anunţat marţi că economia sa pierde săptămânal patru miliatde de dolari australieni (2,3 miliarde de euro) din cauza restricţiilor.

În Marea Britanie, indicele PMI – care măsoară activitatea în sectorul privat – a scăzut la 13,8 puncte în aprilie, potrivit cabinetului Markit, o confirmare a amplorii pagubelor suferite de economia britanică – care seîndreaptă către o recesiune istorică.

Gigantul francez în domeniul hidrocarburilor Total a anunţat că, în primul trimestrul, profitul i sscăzut cu 99%.

ŞOMAJ

Spania a înregistrat alţi 282.891 de şomeri în aprilie – în principal în turism -, iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a crescut la 3,8 milioane.

În Regatul Unit, aproximativ 6,3 milioane de persoane – care primesc indemnizaţie de urgenţă de la Guvern – se află în şomaj parţial, reprezentând o cincime din populaţia britanică activă.

EXPLOZIE A CONTAMINĂRILOR ÎN RUSIA

Rusia a înregistrat marţi o nouă creştere de peste 10.000 a contaminărilor cu noul coronavirus în 24 de ore – a treia zi la rând -, cea mai puternică accelerare a pandemiei în Europa.

Potrivit autorităţilor, nivelul mortalităţii rămâne însă slab faţă de state ca Italia, Spania sau Statele Unite.

6.000 DE MORŢI ÎN AZILURI DE BĂTRÂNI ÎN ANGLIA

În Anglia, peste 6.000 de persoane au murit din cauza covid-19 în decurs de trei săptămâni în aziluri de bătrâni, în care  situaţia ”dramatică” se degradează în continuare, în pofida unei scăderi a epidemiei, a anunţat Oficiul Naţional britanic de Statistică (ONS).

StopCovid ÎN FRANŢA FĂRĂ APPLE ŞI FĂRĂ GOOGLE

Aplicaţia mobilă StopCovid – care urmează să permită Franţei să urmărească contactele cu persoane diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus – urmează să fie finalizat la 2 iunie, în cea de a doua fază a ieşirii din izolare, fără să recurgă la platformele Apple şi Google, a anunţat secretaru de stat însărcinat cu domeniul digital.

REPATRIERE MASIVĂ A INDIENILOR

New Delhi pregăteşte o operaţiune importantă de repatriere a cetăţenilor săi – cu nave militare şi zboruri speciale – în contextul în care sute de mii de indieni sunt blocaţi în strănătate.

O navă se află în drum către Emiratele Arabe Unite (EAU), unde trăieşte o comunitate indiană de 2,3 milioane de persoane, iar alte două se află în drum către Maldive.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *