Skip to content
Politică

Situația se complică la „Marie Curie”. Ce a pățit unul dintre bebeluși

Situația se complică la spitalul Marie Curie, după ce un băieţel de un an şi patru luni infectat cu bacteria misterioasă a făcut complicaţii neurologice, iar medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele lui.

Cinci bebeluși rămân internați la „Marie Curie”, patru pe Secția de Nefrologie, iar un alt băiețel la Terapie Intensivă.

„Astăzi suntem în ziua în care am primit primul copil cu sindrom hemolitic-uremic, în urmă cu o lună. Am primit 14 pacienți. Dintre aceștia, va pleca acasă cel de-al șaselea pacient. Faptul că al șaselea pacient pleacă, astăzi, acasă e o mare bucurie. Acum, avem încă șase pacienți cu sindrom hemolitic-uremic internați. Patru (n.r – unul pleacă acasă) sunt pe Secția de Nefrologie și un pacient se află în Secția de Terapie Intensivă. Din acești patru, trei fac dializă peritoneală, iar cel de-al patrulea va pleca, posibil, mâine acasă”, declara, luni, medicul Mihaela Bălgrădean, șefa Secției de Nefrologie a Spitalului „Marie Curie” din Capitală.

În ceea ce privește băiețelul plimbat în nu mai puţin de cinci spitale, înainte să ajungă la „Marie Curie”, acesta se află în continuare la Terapie Intensivă, medicul explicând că „în situația lui s-au înregistrat complicații neurologice, care sunt departe de a fi stopate”.

„Evoluția lui este încă gravă. Nu este intubat, însă, din punct de vedere neuroglogic nu putem spune, încă, cum va evolua nici ca prognostic vital, nici ca prognostic al sechelelor, ce se pot înregistra mai târziu. Prognosticul este rezervat încă pentru că nu avem încă argumente suficiente pentru a spune că această evoluție neorologică care s-a înregistrat progresiv de la debutul bolii este oprită”, afirma medicul Mihaela Bălgrădean, potrivit realitatea.net.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *