Skip to content
Politică

Situaţia televizunilor Intact. Kovesi a sesizat CSM după unele afirmaţii de la Antena 3

Situaţia televizunilor Intact. Laura Codruţa Kovesi (procurorul-şef al DNA) a sesizat CSM după unele afirmaţii făcute, joi seară, la Antena 3.

Într-un comunicat trimis, vineri, PSnews.ro, Direcţia Naţională Anticorupţie aminteşte că, joi seară, la emisiunea „Sinteza zilei”, au fost formulate o serie de afirmaţii referitoare la punerea în executare, de către organele fiscale, a unei hotărâri judecătoreşti definitive, afirmații reduse la concluziile potrivit cărora „Kovesi dă dreptate Antena 3” şi „Şefa DNA recunoaşte că Antena 3 nu trebuie evacuată” – titluri care au apărut persistent pe ecran, pe parcursul emisiunii.

„Cu referire la această împrejurare, procurorul șef al DNA nu a exprimat nici un punct de vedere privind modalitatea în care organele fiscale pun în executare o decizie judecătorească definitivă.

Dimpotrivă, procurorul șef Laura Codruța Kovesi reafirmă cu fermitate principiul potrivit căruia orice hotărâre judecătorească definitivă trebuie executată fără discuții şi subliniază că acesta este un principiu de bază al statului de drept, care consacră separația și echilibrul puterilor în stat, fiind clar stipulat în Constituția României.

Cu referire la afirmațiile anterior menționate, doamna Laura Codruţa Kovesi aduce la cunoștința opiniei publice că postul de televiziune Antena 3 nu i-a cerut nici un punct de vedere pe acest subiect.

Concluziile vehiculate în emisiunea Sinteza zilei din data de 18 februarie 2016 sunt neadevărate şi se bazează pe o serie de afirmaţii făcute în anul 2014, scoase din context şi răstălmăcite cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică.

Având în vedere că în emisiunea menţionată, realizatorul/moderatorul a acreditat ideea că procurorul şef al DNA, ca reprezentant al sistemului judiciar, este părtinitor în raport cu punerea în executare, de către organele fiscale, a respectivei hotărâri judecătoreşti definitive, doamna Laura Codruţa Kovesi a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii să constate dacă neadevărurile difuzate sunt de natură să afecteze negativ şi nejustificat opinia publică, în sensul de pune la îndoială autoritatea şi imparţialitatea autorităţii judiciare”, se mai arată în comunicat.

1 comentariu la “Situaţia televizunilor Intact. Kovesi a sesizat CSM după unele afirmaţii de la Antena 3

  1. A mai fost facuta o afirmtie in spatiul public. Si nu de catre Antena 3. Anume aceea ca fratele doamnei Kovesi era cercetat de catre DIICOT fix in perioada in care a fost legata Alina Bica. De catre DNA-ul condus de sora cercetatului. Nu ar fi corect sa sesizeze doamna Kovesi CSM-ul si cu privire la aceasta stire, daca se considera ca e falsa ??? Sau nu e falsa ? Ca daca e reala, atunci cu siguranta ar fi afectata de mii de ori mai mult imaginea unui organ judiciar, in speta DNA si a lui sefa. Lucru ce nu ar putea fi spalat decat printr-o demisie neintarziata, zic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *