Skip to content
Sănătate

Situația vaccinărilor anti-COVID-19 în localitățile cu incidența de peste 4,5 de îmbolnăviri la mia de locuitori: Precizările medicului Valeriu Gheorghiță

twitter

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a prezentat, în conferința de presă de marți, situația vaccinărilor din localitățile cu incidență a cazurilor de coronavirus de peste 4,5 de îmbolnăviri la mia de locuitori.

”Vă prezint un bilanț al persoanelor vaccinare în cele 9 localități în care rata de incidență este de peste 4,5 la mie, la care am decis deschiderea etapei a treia. Pe 15 martie a început vaccinarea persoanelor din cele 9 localități. Numărul de persoane programate în centrele din respectivele localități – 42.140 de persoane programate pentru prima doză și 113.900 de persoane programate pentru ceea de-a doua doză. Pe 15 martie a început vaccinarea inclusiv a celor din etapa a treia, a celor care au avut posibilitatea să se programeze în centrele din municipiile respective. Până astăzi, la ora 10.00 au fost vaccinate 6.985 de persoane cu doza 1, într-un număr de 135 de centre Pfizer, Moderna și AstraZeneca, dintre care 3359 de persoane au fost vaccinate în 43 de centre cu vaccin de la AstraZeneca”, a anunșat Valeriu Gheorghiță.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *