Skip to content
Politică

Situație alarmantă în Piatra Neamț din cauza crizei de apă potabilă

Municipiul Piatra Neamț se confruntă cu o situație alarmantă, orașul neavând apă potabilă încă de miercuri seara în urma unei avarii majore la magistrala principală de aducțiune. După ce au fost avansate mai multe termene privind remedierea defecțiunii, directorul companiei ApaServ, Ionuț Cătălin Dughir, a declarat, vineri, că serviciul de alimentare cu apă va fi reluat cel mai probabil în jurul prânzului.

„Am întâmpinat mai multe probleme la această lucrare iar piesa comandată, o vană, a avut nevoie de mai multe ajustări. În această dimineață (vineri — n.r.) a fost nevoie să comandăm, la societatea privată la care am făcut acea vană, o nouă lucrare și sperăm ca în jurul prânzului să fie finalizat montajul”, a declarat Ionuț Cătălin Dughir, citat de antena3.ro.

Datorită avariei de la magistrală, Spitalul Județean, școlile și grădinițele, instituțiile publice și locuitorii municipiului Piatra Neamț nu au apă la robinete încă de miercuri seara. Mai mult, în urmă cu o lună de zile s-a constatat că toate sursele de captare a apei de suprafață din lacurile Bâtca Doamnei, Vaduri și Pângărați, dar și râul Bistrița sunt infestate cu bacteria clostridium perfringens. Din acest motiv, captarea apei se face doar din sursele de adâncime.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *