Skip to content
Politică

Situație alarmantă într-un spital din România

teotrandafir.com

Situație alarmantă într-un spital din România.

Astfel, Spitalul CF Paşcani trece printr-o perioadă dificilă, unitatea medicală desfășurându-și activitatea numai patru medici încadraţi cu normă întreagă.

Mai mult, alţi doi specialişti au încheiate contracte de colaborare pentru patru ore. În aceste condiţii, saloane întregi în care altădată erau internaţi bolnavi acum sunt încuiate, potrivit B1.ro

Unitatea medicală supravieţuieşte de azi pe mâine, mai ales pentru că în câteva zile, unul dintre cei 4 medici încadraţi cu normă întreagă va pleca. Astfel, vor rămâne numai 3 medici, iar spitalul riscă să piardă contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Un etaj întreg cu patru saloane şi cinci rezerve este închis complet, iar pe holuri sunt paturi abandonate, puse unul peste altul.

„Dacă Fenechiu nu a reuşit falimentarea spitalelor CF prin trecerea de la un minister la altul, acum cred că nu mai scăpăm de faliment din cauza unor afaceri obscure care se petrec în acest spital şi din cauza unei atitudini nepotrivite a managerului, care nu ştie să atragă medicii la Paşcani”, a declarat liderul de sindicat din spital, Doina Cucoş. Afirmaţiile acesteia sunt susţinute şi de un medic chirurg care a fost dat afară, după ce a lucrat 16 ani în spital.


„Nu m-a dat afară, m-a alungat pur şi simplu. Acum etajul în care lucram, saloanele şi rezervele în care internam bolnavii operaţi de mine stau închise, nefolosite. Eu am titlul de doctor, şi conform legislaţiei din România am voie să profesez până la 70 de ani. Managerul Amariei a considerat totuşi că nu mai pot opera, cu toate că spitalul se confruntă cu o criză mare de medici, şi m-a alungat. Acum lucrez şi operez la Spitalul din Bicaz, pentru că acolo s-a înţeles că pot profesa”, a explicat dr. Constantin Melinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *