Skip to content
Politică

Situație ALARMANTĂ pentru PSD înainte de prezidențiale: scor dezastruos obținut de candidați în sondajul intern. Cine conduce clasamentul încrederii

politicscam.ro

Dezastru pentru PSD, chiar cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale. Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat joi că este dispusă să candideze la alegerile prezidențiale dacă partidul îi cere asta, iar ieșirea premierului nu este deloc una întâmplătoare.

PSD se prăbușește: nu intră în turul 2

Președintele PSD este pus în situația în care, în sondajele interne comandate de partid, niciunul dintre cei care și-au intenția de a candida la președinție nu a obținut un procent mai mare de 10%.

Cel care s-ar afla, potrivit surselor politice, la coada clasamentului este chiar Mihai Fifor, care a obţinut procent cât marja de eroare (3%). Următorul este Șerban Nicolae(4%) și Liviu Pleșoianu (6%). Nici preferatul Vioricăi Dăncilă nu stă prea bine în sondajul intern, astfel că Eugen Teodorovici abia a atins 9%, în timp ce Viorica Dăncilă se situează între 10-12%.

Însă, pe lângă sondajul dedicat exclusiv candidaţilor la Cotroceni, PSD a mai testat, într-un alt sondaj, încrederea în personalităţile partidului. Potrivit surselor citate, Gabriela Firea conduce în clasamentul încrederii cu un procent de peste 30%, fiind urmată de Viorică Dăncilă, care atinge 20%, scorul partidului.  În acest context, lupta s-ar putea da între Viorică Dăncilă, care-i poate mobiliza pe aleşii locali distribuind resurse în teritoriu de la Ministerul Dezvoltării, în timp ce Gabriela Firea are de partea sa notorietatea.

Firea nu exclude o candidatură la prezidențiale

Gabriela Firea nu exclude să se înscrie în cursa pentru Cotroceni, susținând că va face „toate clarificările” săptămâna viitoare.

„Săptămâna viitoare o să-mi reiau activitatea, atât la primărie, cât și activitatea politică, și voi organiza o întâlnire cu presa și voi comunica intențiile mele pe toate palierele, atât politic, cât și administrativ”, a declarat Firea într-o intervenție la Antena 3.

La insistenta realizatoarei care i-a spus că în alte ocazii a negat că va candida, primarul Capitalei a răspuns: „Voi face aceste clarificări săptămâna viitoare. Îmi voi asuma acele decizii pe care le voi lua”. 

Ea a adăugat că nu a fost „certată cu pesediștii sau cu PSD-ul”. „100% mă voi implica în campania prezidențială. Sunt membru PSD, chiar dacă am fost dată afară la un moment dat. Sunt membru PSD și îmi doresc un candidat PSD la alegerile prezidențiale, pe care îl voi susține din tot sufletul. Sub nicio formă nu aș fi de acord ca PSD să arunce un iepure în cursa prezidențială sau un candidat fără șanse”, a mai spus Gabriela Firea.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *