Skip to content
Sănătate Societate

Situație ALARMANTĂ: Toți trebuie să afle acest lucru

Numărul infecțiilor respiratorii crește de la o zi la alta și este important să știm dacă avem o simplă răceală sau ne confruntăm cu gripă. Simptomele în mare parte sunt comune, însă intensitatea lor diferă.

Le luăm pe rând

Gripa debutează brusc, la două zile de la contactul cu omul bolnav, în timp ce în cazul virozei vorbim de o evoluție treptată. Febra este comună ambelor infecții, doar că în cazul gripei temperatura depășește 39 de grade Celsius.

Atunci când se instalează gripa, apar automat și dureri musculare pronunțate, care îl țintuiesc la pat pe bolnav, iar slăbiciunea întregului organism poate dura și până la trei săptămâni.

Frisoanele, oboseala și tusea frecvente și severe sunt semne clare că virusul gripal s-a instalat în organism, în timp ce în cazul unei răceli ne vom confrunta cu frisoane rare și tuse productivă, potrivit digi24.

Strănutul și nasul congestionat diferențiază tipurile de viruși. În cazul răcelii, acestea apar, în cazul gripei nu. Durerile de cap se manifestă în ambele situații, doar că în cazul gripei sunt mai intense.

Putem lupta împotriva acestor viruși. Medicii spun că în continuare cea mai sigură armă rămâne vaccinul antigripal. De asemenea, este important să evităm aglomerațiile pe cât posibil, să purtăm o mască de protecție pe față, să respectăm igiena și să consumăm vitamina C. În acest caz sunt recomandate în special citricele.

În ceea ce îi privește pe copii, o categorie vulnerabilă, în cazul lor trebuie să se facă un triaj epidemiologic în școli, iar cei bolnavi trebuie ținuți acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *