Skip to content
Societate

Situație critică la RADET. Soluția salvatoare, privatizarea?

O nouă avarie în rețeaua RADET ridică mari semne de întrebare legate de viitorul furnizării agentului termic în capitală. În acest context, specialiștii în urbanism spun că una dintre variantele de salvare a RADET poate fi privatizarea pe modelul APA NOVA, un model care s-a dovedit de succes.

Încă o avarie majoră la RADET, la nici două săptămâni de la o altă defecțiune a lăsat fără căldură și apă caldă mai bine de 50 de blocuri din sectorul 2 al Capitalei. Cinci scoli si sute de apartamente de aici din sectorul 2 nu primesc agent termic de mai bine de 24 de ore din cauza unei avarii la RADET, iar situatia se repeta in fiecare an din cauza ca instalatiile sunt mult prea vechi.

Liceul Emil Racoviță și Colegiul Iulia Hașdeu sunt două dintre instituțiile de învățământ afectate de avarie. Directorii nu au permis ca elevii să înghețe în clase și au hotărât să suspende cursurile.

Soluțiile de salvare a RADET s-au dovedit până acum ineficiente. Specialiștii în urbansim spun că modelul de privatizare aplicat în cazul APA NOVA este singura variantă viabilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *