Skip to content
Politică

Situație delicată în PNL. Răzvan Dumitrescu: Cum se împacă Orban cu asta? EXCLUSIV

promo3.antena3.ro
" "

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat situația deputatului PNL Robert Sighiartău, prezentată de redacția de știri PSnews.ro.

Citiți și Ce se ascunde în spatele atacurilor fruntașilor liberali asupra proiectului de plafonare a dobânzilor EXCLUSIV DOCUMENT

" "
" "

Concret: Dumitrescu a susținut că ”chiar dacă nu este reglementat”, discordanța dintre declarațiile vehemente împotriva proiectului de lege privind plafonarea dobânzilor și situația reală în care se află secretarul general al PNL, Robert Sighiartău (amintim că acesta este deținător de IFN), ar putea fi catalaogată ca ”un conflict moral de interese”.

”Chiar dacă nu este reglementat este evident că ar putea fi un conflict moral de interese. Pe de altă parte, dacă nu mă înșel, domnul Zamfir i-a descoperit și domnului Cîțu niște antecedente – cel puțin într-o schimbare cu 180 de grade a punctelor de vedere față de politicile BNR – critic în urmă cu câțiva ani si susținător al actualelor politici împortiva acestor limitări de dobânzi. Deci, mai avem un personaj cu studii economice pe care PNL-ul îl valorifică în exces în momentul acesta: domnul Cîțu, care este în conflict de idei cu domnul Daniel Zamfir. Ideea este că astfel de limitări precum domnul Zamfir le-a introdus în legea care a trecut de Senat, există în aproape 14 țări din Uniunea Europeană, asta înseamnă jumătate. Din acea jumătate de țări din UE unde există niște plafonări, care nu înseamnă regelementări de prețuri, așa cum au înțeles unii liberali care au confudat cu o limitare a prețurilor sau cu o plafonare a prețurilor. E falsă chestia asta. Dobânda este ceva extra, este deja profit. Banca este cea care comercializează bani, vinde bani cu un profit, deci nu este vorba aici de o limitare de preț. Este vorba despre o reglementare pe profit. S-au făcut că nu văd lucrul acesta, domnii de la PNL. Sigur că putem să-i banuim pe unii că nu cunosc economie, pe alții că au interese- cum ar putea fi cazul domnului Sighiartău, dar una peste alta, aceste lucruri funcționează într-o formă sau alta în aproape 14 țări, membre ale UE. Prin urmare, de ce în țările acelea ar avea voie să existe o astfel de lege, și în România nu? Ne supunem toți acelorași regelementări. Toți facem parte din UE, avem tratate încheiate, 14 înseamnă totuși mai mult de jumătate din țările din UE, în momentul acesta. Apropo de guvernele care conduc acele țări, nu sunt toate de stânga, nu? E imposibil. Oricum stânga nu prea mai conduce în multe țări guverne”, a detaliat Dumitrescu.

Totodată, Răzvan Dumitrescu și-a exprimat curiozitatea cu privire la reacția liderului PNL, Ludovic Orban, în acest caz:

”Singura mea întrebare este: domnul Ludovic Orban știe? Cum se împacă cu această situație? Măcar, bine că și-a trecut în declarația de avere și interese chestia asta. Mult mai tragic ar fi fost să fi omis lucrul acesta și să fi descoperit presa lucrul acesta. Eu cred că dacă am lua la bani mărunți toate inițiativele economice care păreau bune pentru populație și care nu s-au materializat și urmărim structura votului, și apoi ne-am uita cu atenție în declarațiile de avere ale unor parlamentari, am mai descoperi lucruri d-astea”, a conchis jurnalistul.

Precizăm că redacția de știri a încercat să ia legătura atât cu liderul PNL, Ludovic Orban, dar și cu senatorul Robert Sighiartău, însă, până la momentul publicării acestui articol, nu am primit vreun răspuns.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *